Mielipiteet

Ilmastoahdistus on todellisuutta

Ilmastonmuutos on järjestelmän muutos – kaikuu vieläkin korvissasi ollessani osoittamassa mieltä yhdessä nuorten ja muutaman aikuisen kanssa, maailmanlaajuisena ilmastolakkopäivänä. Näin, kuinka tosissaan nuoret olivat, koin kuinka ahdistuneita he olivat.

Tämän sukupolven aikana on kulutettu maapalloa ja sen luonnonvaroja enemmän kuin minään muuna aikakautena ihmisen historiassa. Meidän on herättävä, jotta tulevaisuuden aikuiset luottaisivat siihen, että heillä on tulevaisuutta vielä senkin jälkeen, kun me täältä lähdemme.

Tapasin mielenosoituksessa nuoren, joka oli ajatellut tekevänsä itsemurhan, hänellä ei ollut tulevaisuuden näkymiä miksi elää. Yritin valaa häneen uskoa, halasin häntä ja kuuntelin. Hänellä oli todella paha olla. Nuorten hätä on todellista, emmekä voi vain lääkitsemällä vaientaa näiden nuorten sisältä kumpuavaa tuskaa.

Meillä aikuisilla on vastuu näiden nuorten elämästä. Olen saanut vuosia sitten avustuksen erääseen hankkeeseen, joka on todettu monella taholla hyväksi. Ainoa ongelma on se, ettei se sovi järjestelmäämme.

Kankean ja joustamattoman järjestelmämme on muututtava ja tultava vastaan, nuorten elämänhalun palauttamiseksi.

Birgitta Wulf

Uusimmat

Fingerpori

comic

Näkoislehti