Mielipiteet

Ilmaston suojelusta ja Pitkätossusta

Hiilidioksidia on ilmakehässä 0,038% ja tästä on ihmisen tuottamaa 4% eli ihmisen vaikutus kokonaisilmakehään on 0,00152%, kaikki muu on lähtöisin meristä, tulivuorista, metsäpaloista, eläimistöstä ym.

Herää antiikin ajan Rooman kysymys: QUI BONO, eli kuka hyötyy ilmaston lämpenemisilmiön hehkuttamisesta. Vastauksen antoi brittiläinen Sir Nicholas Stern, joka oli 2000–2003 Maailmanpankin talousasiantuntija. Kyseessä on koko maailmaa kattava taloudellinen suurprojekti keulakuvana ”maailman pelastava ilmastonsuojelu”, jonka tavoitteiden saavuttamiseen tarvittaisiin vuosikymmenien mittaan 50 biljoonaa (50000 miljardia) euroa. Ei tarvitse pitkään tuumailla arvatakseen, että tämä summa kulkee pankkien kautta, samojen, joiden kassaan EU:n avustuksella kilahtelivat Kreikalle maksamamme sadat euromiljardit.

Lisäksi löytyy toinenkin ilmastohysteriasta hyötyvä ryhmä. Viime kuukausina on Euroopan nuorisoa ilmastonsuojeluun ja mielenosoituksiin innostamassa kierrellyt ruotsalaistyttö Greta Thunberg. Häntä juhlitaan, mikäli ei maailmanlopun ilmastohirviötä vastaan taistelevana Orléansin neitsyenä, niin ainakin vastaavana Peppi Pitkätossuna. Greta on kaikkia nk. storytellingin, tarinankerronnan, sääntöjä noudattaen kiedottu taitavasti tytön myötäelämistä herättävään persoonaan. Yleisöön vaikuttavavamman tyylin mukaan hänellä myös on vain unelma, ei minkäänlaisia suunnitelmia.

Gretan myötä puhjenneet mielenosoitukset ovat kaikkea muuta kuin koululaisten äkillisestä mielijohteesta syntyneitä. Hyvin organisoidut showt pyörivät miljoonabudjetilla. Mistä rahoitus tulee, eli kuka tässä tapauksessa uhkaavasta ilmastokatastrofista hyötyy, siihen saattoi tulla viittaus tytön todetessa saastuttavan energian olevan mahdollisesti korvattavissa ydinenergialla. Tuntemattomat taustavoimat korjasivat varomattoman lausahduksen seuraavana päivänä.

Greta ajelee ilmastoystävällisesti junalla ympäri Eurooppaa julistaen maailmanloppua, onhan alussa mainitusta ihmisen koko ilmakehälle aiheuttamasta neljästä hiilidioksiidi-%:sta kokonaista 9,6% kotoisin EU:sta. Mikäli Greta haluaa letit heiluen lähteä innoittamaan mielenosoituksia niihin 90,4% hiilidioksidia aiheuttaviin maihin, voi hän kuitenkin varautua pitempään junamatkaan. Eikä paluusta tietoa.

Ohimennen mainittuna, sattumalta teorian ilmaston lämpenemisestä hiilidioksidin vuoksi esitti ensimmäisenä 1890 fyysikko ja kemisti Svante August Arrhenius. Gretan isoisä.

Uusimmat

Fingerpori

comic