Mielipiteet

Ilmastopolitiikka on sanahelinää – Ongelmanamme on se, että emme ole pystyneet kaitsemaan hiilinielujemme tuhoamista sellaisissa maissa, joihin meillä ei ole vaikutusvaltaa.

Vain suuret taajamat voi kirjoittajan laittaa liikennepäästöjen vuoksi verolle. Kuva: Lassi Puhtimäki / FL
Vain suuret taajamat voi kirjoittajan laittaa liikennepäästöjen vuoksi verolle. Kuva: Lassi Puhtimäki / FL

Ilmasto muuttuu vaikka täällä maapallolla ei olisi yhtään ainoata ihmistä. Ottakaa seuraavasta mielikuva…

Oletteko nyt elävät vähän vanhemmat ihmiset huomanneet elämän kiertokulun? Luonto muuttuu, vaikka täällä ei olisi yhtään ihmistä. Me tulemme satojen tuhansien vuosien saatossa tästä eteenpäin saavuttamaan ajanjakson, jossa tulee uusi jääkausi ja uusi nouseminen uuteen samanlaisuuteen, jota olemme kokeneet tähänkin asti.

Ongelmanamme ei ole hiilidioksidipäästöt vaan se, että emme ole pystyneet kaitsemaan hiilinielujemme tuhoamista sellaisissa maissa, joihin meillä ei ole vaikutusvaltaa.

On täydellistä kaksinaismoralismia luulla, että Suomen kokoisessa maassa hiilineutraaliuden saavuttamalla tekisimme maailman mittakaavassa mitään suurta. Samaan aikaan, kun kehittyneissä valtioissa uudistamme teknologiaamme ympäristöystävälliseen suuntaan, myymme vanhentuneen teknologiamme ei niin kehittyneille valtioille. Tämä on FAKTA.

Luuletteko aidosti hyvät ihmiset, että maapallomme ilmakehä rajoittuu oman valtiomme yläpuolelle? Siirtyykö hiilidioksidipäästöt oman maamme yläpuolelta esim. Afrikan yläpuolelle? Tämänhetkiset ilmastopoliittiset päätökset, joita Suomen ja Euroopan tasolla tehdään, ovat pelkkää sanahelinää ja oman mielihyvän valheellista hakuhelinää poliitikoille.

Herätkää nyt hyvät päättäjät todellisuuteen. Kansa on teidät sinne äänestänyt. Muistakaa myös se, että koko Suomen väestö ei asu kehäkolmosen sisäpuolella. Teillä on julkinen liikenne, meillä ei!

Ihan vaan knoppitietona: Maailman hengittävä ihmismassa tuottaa enemmän hiilidioksidipäästöjä kuin maailman kaikki autot. Jos haluatte aidosti rajoittaa päästöllistä liikennettä, niin suuret taajamat liikenneverolle. Ei haja-asutusalueet, joissa autoja on pakko käyttää. Täällä maaseudulla kun liikennekin on vähäisempää ja ilma puhtaampaa.

Uusimmat

Fingerpori

comic