Mielipiteet

Iloisia uutisia!

Eläinten ystävää ilahdutetaan hyvillä uutisilla, jotka maailmalta kantautuvat. Muotitalot ilmoittavat sitoutuvansa turkittomuuteen, Lontoon muotiviikko kieltää turkikset näytöksissään, Los Angeles kieltää turkisten myynnin alueellaan,

Kiinassa varastot ovat täynnä eikä kauppa käy, turkistarhaus on historiaa yhä useammassa maassa. Saga Fursin huutokauppa kesäkuulla oli kaikkea muuta kuin menestys. Vihdoin eläinten oikeuksia ajavien järjestöjen väsymätön työ alkaa tuottaa tulosta.

Meillä kuluttajilla on ratkaiseva rooli ja vastuu siitä että turkistarhaus, tämä laillistettu eläinrääkkäys, todella loppuu. Nyt kun talvivaatehankinnat ovat ajankohtaisia, on hyvä tutustua turkittomuuteen sitoutuneisiin merkkeihin ja liikkeisiin, ettei vasten tahtoaan tulisi ostaneeksi tekoturkikseksi naamioitua turkista.

Rumisteina käytetty turkis merkitään hyvin usein virheellisesti tekoturkikseksi. Kuluttajaa ohjataan usein harhaan myös kertomalla että pipojen tupsut ym. ovat ”vain” jäännöspaloja. Näin ei asia ole, vaan juuri nämä rumisteet ylläpitävät tuotantoa.

Turkis kuuluu menneisyyteen, pukeudutaan lämpimästi tämän päivän vaatteisiin joiden vuoksi ei eläinten tarvitse kärsiä ja kuolla.

Ilona PirinenForssa

Uusimmat

Fingerpori

comic

Näkoislehti