Mielipiteet

Ilon ja surun kyyneleitä

Lähdimme hyvissä ajoin Forssasta. Turun tieltä käännyimme vasemmalle. Isossa kyltissä luki Kyläsepän teatteri. Minulle reitti oli uusi, puolisolleni jo vanha tuttu. Päällystetty tie vaihtui hiekkatieksi ja rauhallinen maalaismaisema ja kaunis illansuu rauhoittivat.

Ensimmäisen yllätyksen koin, kun pelolla oli jo toinen autorivi täyttymässä. Nuori mies ohjasi ja vanhempi herra osoitti paikan pysäköidä. Makkarakioskille ja kahvitarjoiluun oli jono. Esityksen alkuun oli vielä puoli tuntia.

Toisen yllätyksen syy oli Eero A Mäkelän alias Kyläsepän kohtaaminen. Vakaan vanhan herran hahmo toi tunnelmaan isällisen isännän tunnun. Kun hän soitti kellolla viimeisen koolle kutsun, olin varma – kaikki on valmista.

Kolmas kohokohta oli kahden heimon kohtaaminen. Esitys alkoi arvoituksellisesti hämäläis-karjalaisella kohtauksella ja kahden kulttuurin kohtaamisella. Käsiohjelmaan oli kirjoitettu ”Varaudu ainakin kahdella nenäliinalla, saat pyyhkiä sekä ilon että surun kyyneleitä”. Varoitus oli aiheellinen. Raavaan miehen kuivuneet silmät saivat luonnollisen kosteuden, useammankin kerran.

Kun aamulla kysyin puolisoltani, miten hän yhdellä sanalla kuvaisi eilistä, sain vastauksen SYVÄÄNLUOTAAVA. Oman kokemuspiirini perusteella olen täysin samaa mieltä. Kaksi kulttuuria, monitasoisuutta niin tapahtumien kuvauksessa kuin roolihahmoissakin, sodan ja rauhan haavat, erinomaiset yksilösuoritukset ja mainiot puitteet.

Esityksen saamat taputukset kertoivat ”kesän parhaan yleisön” antamasta palautteesta. Moni kirjoitti kiitoksensa myös liitutauluun, joka oli reitillä takaisin pellonpientareella odottavaa autoa.

Käsiohjelman kehottamana ”Pistä sana kiertämään” kiitämme ja toivotamme Kyläsepän teatterille menestystä. Vielä ehdit.

Uusimmat

Fingerpori

comic

Näkoislehti