Mielipiteet

IMF kiittää Suomen hallitusta korona-ajan talouspolitiikasta – Oppositio räksyttää perättömiä

Tilastokeskus kertoo talouden tilannekuvasta.
Tilastokeskus kertoo talouden tilannekuvasta.

Kansainvälinen valuuttarahasto International Monetary Fund, IMF kiittää Suomen hallitusta korona-ajan talouspolitiikasta. ”SUOMEN HALLITUKSEN talouspoliittiset toimet koronakriisin vaikutusten torjumiseksi ovat olleet tarkoituksenmukaisia, arvioi Kansainvälinen valuuttarahasto IMF.”

Suomen talous kasvaa vauhdilla johon myös EK yhtyy, erinomainen asia kaikkien suomalaisten kannalta. Mutta mitä tekee oppositio, Kokoomuksen johdolla Petteri Orpo räksyttää hallituksen talouspolitiikan maan rakoon, taustakuorona samaa virttä veisaa perussuomalaiset ja kristillisdemokraatit.

Totuus on kuitenkin näitä nykyopposition poliittisia ja populistisia kansaan vetoavia riekkumisia ihmeellisempi. Nykytilan todellisen tilan ymmärtämiseksi kannattaa tutustua Tilastokeskuksen jakamaan kaikille avoimeen tietoon esim. ”Talouden tilannekuva luo katsauksen koronakriisin vaikutuksista Suomen talouteen tilastojen valossa”. Näitä puolueettomia, kansalaisille avoimia tietoja on saatavilla tilastokeskuksen sivuilta kumoten kaikki salaliittoteoriat koronasta lähtien, ei meillä niin huonosti mene, kuin oppositio yrittää uskotella.

Opposition kriittinen esiintyminen hallituksen toimintaan, oli siihen syytä tai ei, on ymmärrettävää. Kritiikillä haetan kannatusta, mutta saako kannatusta toista painamalla vai itseään nostamalla??

Miten tästä mennään eteenpäin? Suomen voimatekijä on konsensus, kahden toisistaan erilaisten poliittisten ideologioiden pitäisi löytää toisensa, rakentaa konsensus kahden voimatekijän kesken. Liekö Kokoomuksen ja Sosialidemokraattien näkemykset niin kaukana toisistaan, ettei yhteistä säveltä löytyisi, näin ainakin toivoisi Suomen parhaaksi.

Vielä pari sanaa pitää osoittaa iltapäivälehtien kommenttipalstojen kirjoittajille. Olipa kysymys tulivuoren purkauksesta, maanjäristyksestä tai mistä tahansa, niin kommentit alkaa yleensä ”vihervasemmisto …. Naisviisikko… Sanna Marin hehkuttaa julkisella ….” Tähän voi ainoastaan todeta, että näin me junttiäijät arvostamme nuoria osaavia naisia, jotka toimivat maan parhaaksi.

Uusimmat

Fingerpori

comic