Mielipiteet

Isänpäivää odotellessa – Entisenä yrittäjänä tulee huoli yrittäjien pärjäämisestä

Taaperoista kasvaa myös Monikylän koululaisia. Kuva: Lassi Puhtimäki
Taaperoista kasvaa myös Monikylän koululaisia. Kuva: Lassi Puhtimäki

Isien päivä on taas tulossa ja se tulee odotamme tai emme. Vuosi sitten saimme pitää lastemme lapsia sylissä, helliä ja lässyttää heille. Nyt he ovat vuotta vanhempia, painavampia ja pituuttakin muutama sentti enemmän. Pienokaiset, jotka silloin olivat konttausiässä, kävelevät nyt ja parhaat juoksevat vaarin syliin.

Vuosi on vierähtänyt. Kimppuumme on käynyt ennen kuulumaton sairaus, joka vaikuttaa jokaisen elämään. Onneksi lapsiin vähemmän kuin työikäisiin. Seitsemänkymppiset taitavat nyt olla suurimmassa vaarassa ja tällaisilta vaarin ikäisiltä vaara taitaa vähitellen pienentyä.

Taloudellisesti me eläkeiässä olevat taidamme olla parhaiten turvassa, sillä onneksi eläke on ainakin toistaiseksi tipahtanut tilille, kuin manulle illallinen. Entisenä yrittäjänä tulee huoli yrittäjien pärjäämisestä. Jos ei ole töitä, ei tule palkkaakaan, Monilta yrittäjiltä on em. syystä noussut leipävarras kovin korkealle, jopa ulottumattomiin.

Tätä kirjoittaessani postilaatikon kansi kolahti ja ilouutinen, Forssan kaupungin tiedotuslehti 2/2020 tipahti laatikkoon. Lehdessä kerrotaan, että Modernin monikylän rakentaminen on alkanut. Pääsi helpotuksen huokaus huomattuani, että yhden äänen voitolla tehty päätös on pitänyt ja Forssaan paljon työtä tuova rakentaminen on alkanut. Sen mukaan ainakin 15,4 miljoonaa 24,4 miljoonan urakkahinnasta jää paikkakunnalle. Uudesta Monikylä-nimisestä opinahjosta tulee opiskelupaikka alussa mainitsemilleni vauvoille ja taaperoille.

Uusimmat

Fingerpori

comic