Mielipiteet

Isis-äidit ja lapset

Nuo naiset veivät lapsensa sotatoimialueelle oman ideologiansa hullaannuttamina. Näiden eri maista lähteneiden Isis-naisten väitetään osallistuneen myös raakalaismaisiin teloittamisiin. He joka tapauksessa ovat olleet, kuka milläkin tavalla tukemassa raakalaismaista järjestöä, koska jo lähteminen alueelle on ollut ideologian kannatettavaksi tunnustamista.

Todellinen ongelma asian pähkäilijöille on se, että, miten kansa suhtautuu siihen, että nainen/äiti voidaan näin syyllistää ja miten voidaan äiti erottaa lapsestaan.

Haluan muistuttaa, että tässä omassa maassamme tuhannet miehet/isät erotetaan lapsistaan ja, vaikka he yrittäisivät kaikin keinoin saada lapsiensa tapaamisoikeuksia ja huoltajuutta, niin se ei vain onnistu tai sitä vaikeutetaan kaikin mahdollisin keinoin useissa tapauksissa.

Tässä Isis-hässäkässä pitää lapset ottaa Suomeen ja heitä on tuettava ja seurattava jatkossa tiiviisti. Suomi ottaa jo yksistään näiden lasten takaisin otossa ison riskin, mutta se riski on otettava moraalisyistä. Äitejä ei pidä ottaa missään tapauksessa. Sitä paitsi, heidät pitää mahdollisesti tuomita siinä maassa, jossa ovat mahdollisesti katsottu syyllistyneen rikolliseen toimintaan – ei Suomessa.

Lisäksi on hyvä huomata, että ei tämän äitien ja lasten eron tarvitse olla mikään lopullinen. Lapsihan voi aikuistuttuaan ja halutessaan lähteä äitinsä luo.

 

Uusimmat

Fingerpori

comic