Mielipiteet

Islam on oikeassa naisten suhteen

Jyrki Jokiselle Sipilän hallituksen ainoat virheet olivat aktiivimalli ja taksiuudistus (FL 4.1.). Monelle tulee kuitenkin ensinnä mieleen vuonna 2015 alkanut muslimimiesten rynnistys. Sipilä totesi myöhemmin, että olisi suotavaa opetella uskonnonlukutaitoa nyt, kun islam on vahvasti meilläkin läsnä. Aihetta vältellään mediassa, koska ei osata erottaa toisistaan islamin ideologiaa (poliittista islamia) ja yksityiselämässään uskontoa harjoittavia muslimeja.

Youtubessa vaikuttaa Christian Prince -niminen mies, joka äidinkielellään arabialla pystyy lukemaan islamin pyhiä kirjoituksia, Koraania ja aikalaiskertomuksia (haditheja), niiden alkuperäisessä muodossa. Youtuben jaksossa ”Islam is right about women” Prince valaisee Muhammedin naiskäsitystä:

Muhammed kohtasi kadulla naisjoukon ja kehotti heitä antamaan almuja, koska väitti nähneensä, että suurin osa helvetissä kärvistelevistä oli naisia. Yksi naisjoukosta halusi tietää syyn. Muhammed vastasi, ettei ollut tavannut ketään älyltään ja uskoltaan yhtä vajavaista kuin naiset. Hän perusteli, että vähämerkityksisissä oikeudenkäynneissä, joissa naisenkin todistus on mahdollinen, yksi miestodistaja voidaan korvata kahdella naistodistajalla. Naisten uskon huonommuus puolestaan selittyy sillä, että Allah ei hyväksy naisten rukouksia ja paastoa kuukautisten aikana. Muhammedin todistelua voi pitää pätemättömänä, koska hän oli itse aiemmin antanut määräykset naistodistajista ja naisten rukouksista. Kertomus on muslimien luotettavimpana pitämästä aikalaiskertomusten kokoelmasta al-Bukharista.

Länsimaiden vapauksien keskellä elää tyttöjä ja naisia, joiden elämä ei juurikaan poikkea musliminaisten alistetusta asemasta entisissä kotimaissaan.

Itävallan hallitus aikoo kieltää islamistisen hijabin alle 14-vuotiailta (HS 3.1.). Suomikin voisi helpottaa tyttöjen elämää vastaavalla kiellolla ainakin päiväkodeissa ja peruskouluissa. EU-tuomioistuimen mukaan työnantaja voi kieltää työntekijöiltä uskonnolliset tunnukset (TS 14.3.2017).

Itse en halua asioida burkalääkärissä, Ohisalon ajamassa hijabpoliisissa enkä muissakaan islamtunnuksellisissa viranomaisissa.

Asiasanat

Uusimmat

Fingerpori

comic