Mielipiteet

Iso-Hunnarin rinne uudestaan auki!

Iso-Hunnarilla kelpasi laskea esimerkiksi lumilaudalla. Kuva: Marko Kullanen
Iso-Hunnarilla kelpasi laskea esimerkiksi lumilaudalla. Kuva: Marko Kullanen

Forssan Iso-Hunnarin laskettelukeskus on avattava uudestaan. Forssassa ei ole laskettelukeskusta ja lähimpiin laskettelukeskuksiin on Forssasta todella, todella pitkä matka. Lähin laskettelukeskus on 80 kilometrin päässä ja sinne ei aina ole tarjolla kyytiä ja vanhemmilla ei ole aina mahdollista viedä.

Jokainen vanhempi todennäköisesti haluaisi, että nuoret vähentäisivät älylaitteiden käyttöä ja urheilisivat enemmän. Kuitenkin monia joukkuelajeja on tarjolla, kuten jalka- ja koripalloa. Niissä teini-ikäisenä aloittaminen saattaa silti olla vaikeaa, sillä muut joukkuekaverit ovat todennäköisesti harrastaneet sitä jo paljon enemmän ja aloittajat voivat kokea olevansa huonompia kuin muut, ja ei sillä motivaatiolla kauan jaksa niitä lajeja harrastaa. Sen takia laskettelu on parempi vaihtoehto, joten sen voi aloittaa milloin vain yksin tai kavereiden kanssa sekä edetä nopeasti.

Laskettelu on hauska, monipuolinen ja sopivan haastava urheilumuoto. Laskettelurinteessä voi laskea monella välineellä, kuten suksilla, lumilaudalla tai telemark-suksilla tai vaikka skibikella. Rinteessä voi olla erilaisia esteitä kuten hyppyreitä ja kaiteita ja niistä voi opetella temppuja sekä haastaa itseään loputtomiin.

Jos kaupungilla ei ole rahaa riittävästi, niin Forssan aluehan on tunnettu talkoohengestään, etenkin urheilun parissa. Uskon, että tähänkin löytyy talkoolaisia. Laskettelukeskuksessa voitaisiin järjestää viikoittaisia tapahtumia, joissa voidaan myydä makkaraa sekä arpoja, jotta saataisiin rahaa.

Pyydän kartoittamaan tilanteen, ottamaan selvää kustannuksista ja alkamaan suunnittelemaan, jotta ensi talvena saataisiin lasketella paikkakunnan omassa keskuksessa.

Asiasanat

Uusimmat

Fingerpori

comic