Mielipiteet

Iso kiitos palokunnille

Nyt, kun kolme yötä on yritetty nukkua, vaihtaa puhtaat alushousut ja toipua lauantai-illan järkytyksestä, on ehtinyt miettiä, miten naapuria kohdannut onnettomuus olisi voinut vaikuttaa neljän rajanapuritalon asukkaiden elämään?

Kauhea onnettomuus, kotiemme menetys tulelle, olisi voinut kohdata myös meitä neljää rajanaapuria. Onneksi on palokuntajärjestelmä ja niillä yhteistyö- ja avunantosopimus, joka velvoittaa naapurikuntien palkokuntia rientämään apuun, silloin, kun oman paikkakunnan palokunta ei yksin pysty selviytymään ylivoimaisen vaikeasta tehtävästä.

Tuli roihusi pahimmin talon meidän puoleisessa seinässä, josta matkaa piharakennukseemme 15 – 20 metriä, josta kotimme seinään 5 m. Rakennustemme välissä kasvaa suuri ikivanha mänty, jonka sytyttyä korkeaksi soihduksi, ei neljää naapuritaloa enää olisi.

Onneksi seinää sammuttamassa ollut palomies, paloa sammuttaessaan, seurasi järkähtämättä myös männyn oksia, että tuli ei tarttunut niihin. Minun ja muiden paikalla olleiden mielipide oli: jos palo pääsee mäntyyn, siitä tulee soihtu, jonka kipinät sytyttävät kuivan maaston ja ympäristön rakennukset.

Kävin varhain sunnuntai-aamuna jututtamassa palokuntalaisia, jotka rullasivat märkiä letkujaan pois kuljetettavaan kuntoon.

Sanoin heille:”ISO KIITOS, KUN OLETTE OLEMASSA!”

Osanottoni naapurille kodin menetyksen johdosta!

Näkoislehti

8.8.2020

Fingerpori

comic