Mielipiteet

Isot puut ja tyhjät teollisuustilat kalliita

Omakotitaloalueella kasvavat isot puut työllistävät taloissa asuvia iäkkäitä ihmisiä paljon. Kun tontti ja talo ovat uusia, istutetaan pihaan kukkien ja pensaiden lisäksi myös puita. Ajatellaan, että puista tulee näkösuojaa. Ei tule mieleen, kun ne puut kasvavat isommiksi, näkösuoja paranee, mutta asukkaiden ympäristön näkeminen huononee, jopa loppuu kokonaan. Emme itsekään näe ympärillemme, eikä aurinko paista meille pahoille.

Työmäärä lisääntyy hurjasti, kun kaikki kukintajäämät ja varisseet lehdet on siivottava ja kuljetettava pois. Vanhat puut ja seiniä raapivat oksankarahkat, ne vasta kamalia on ja lisäksi niiden lehdet tippuvat katoille likaamaan ja ruostuttamaan kattoja ja tukkimaan rännejä. Ison puun kaataminen ei ole helppo juttu vaan tarvitaan maksullinen ammattikaataja.

Puut roskaavat koko kesän. Kaikki puut kukkivat ja kasvattavat uusia lehtiä keväästä alkaen. Erityisesti männyn ja lepän kukinta tuottaa suuren määrän hienoa siitepölyä ja pieniä kukan osia, ne ovat kevään ja alkukesän riesa, kunnes alkaa lehdet tippua. Niistä se vasta työmäärä tulee, olkoon sitten kyse omakotialueesta, tai yhteiskunnan katujenvarsilla ja puistoissa kasvavista puista. Maksaja on omakotiasukas, kerrostaloasukas ja yhteiskunta.

Suosittelen, että jokainen tontin omistaja ja isännöitsijät tarkastavat ympäristönsä ja pannaan moottorisaha tekemään meille siistin Forssan ja koko Suomen.

Forssassa tuhansia tyhjiä lattianeliöitä isännöivälle Renorille ehdotan, että antaisitte niitä tyhjiä huoneitanne kokeeksi yrittäjille ja yrittäjiksi aikoville.

Koeajan sovitte tietysti yhteisesti tulevan yrittäjän kanssa. Jos kauppoja ei koeajan jälkeen synny, on ilmaiseksi, tai pienellä vuokralla toimineen saatettava tilat siisteiksi ja alkuperäiseen kuntoon. Kirjallisen sopimuksen lisäksi tilan voisi valokuvata ennen koeajan alkamista.

Kauan elänyt forssalainen


Uusimmat

Fingerpori

comic