Mielipiteet

Itkumuurilla – Kristillisen elämän arvot hukassa

Kuva: Terho Aalto
Kuva: Terho Aalto

Jerusalemissa sijaitsee Länsimuuri, joka tunnetaan myös nimellä Itkumuuri eli Valitusmuuri. Muuri on ollut juutalaisten rukous- ja pyhiinvaelluspaikkana jo vuosisatojen ajan. Nimi Itkumuuri johtuu siitä, että hurskaat juutalaiset surevat sen luona temppelin hävitystä v. 70 jKr.

Tänä päivänä voi ”Itkumuureja ”olla missä tahansa, myös Suomessa! Itkumuuri voi olla koko ihmisen vallannut uusi ja outo olinpaikka. Tuo paikka, tuo tila, voi hallita koko ihmisen kehoa, sielua ja henkeä. Siihen tilaan joudutaan vaikeassa menetyksessä, traumaattisessa kokemuksessa, onnettomuudessa, läheisen poismenossa ja muussa elämää mullistavassa hetkessä. Tähän tilaan voi liittyä jopa sietämättömiä ahdistustiloja, tuskaa ja masennuksen synkkiä aikoja. Itkumuuri voi olla kuin mustaan suruharsoon kiedottu alttari Pitkäperjantaina. Ihminen on silloin yksin, jossakin, muiden ihmisten ulkopuolella olevassa maailmassa.” Koronavitsaus on voinut johtaa ihmisen ”Itkumuuri”-tilaan!?

”Itkumuuri” johdatti allekirjoittaneen viime aikojen median päähenkilöihin Päivi Räsäseen, Juhana Pohjolaan, ja Luther-säätiön Lähetyshiippakuntaan. Olen Luther-säätiön perustaja jäsen ja jaoin Forssan torilla v. 2004 k.o. traktaattia: ”Mieheksi ja naiseksi hän heidät loi. Homosuhteet haastavat kristillisen ihmiskäsityksen.” Olen saanut olla perustamassa tänne Forssaan Lähetyshiippakuntaan kuuluvan Messuyhteisön ”Pyhän Sanan luterilaisen seurakunnan.”

Miksi olen ”Itkumuuri”-tilanteessa?

Vastaan Paavalin sanoilla Filippiläiskirjeessä 3:18, 19: ”Sillä monet, joista usein olen sen teille sanonut ja nyt aivan itkien sanon, vaeltavat Kristuksen ristin vihollisina. Heidän loppunsa on kadotus, vatsa on heidän jumalansa, heidän kunnianaan on heidän häpeänsä, ja maallisiin on heidän mielensä”.

”Monet vaeltavat Kristuksen ristin vihollisina”. Tänä päivänä enemmistö Suomen kansaa!

Lienee taustalla Forssan puoluekokouksen ”iskulause” vuodelta 1903: ”Ei muuta Luojaa, johtajaa kuin kansa kaikkivaltias”. Pitäisikö olla huolissaan kansamme tilasta? Pitäisikö käydä ”Itkumuurilla” rukoilemassa kansallemme katumusta ja parannuksen tekoa? Kyllä pitäisi!

Forssa

Uusimmat

Fingerpori

comic