Mielipiteet

Itsenäinen Humppila

Humppilan seurakunta on muutakin kuin kirkko ja hautausmaa.

Ohjausryhmä on esittänyt Humppilan seurakunnan liittämistä Forssaan. Päätös seurakuntamme itsenäisyydestä tai lakkauttamisesta tehdään kirkkovaltuustossa 24.10.2018.

Toivomme, että Humppila jatkaa itsenäisenä seurakuntana.

Tiedotustilaisuudessa kerrottiin, että seurakuntamme talous on vakaa ja toimintamme aktiivisinta lähiseurakunnista, kirkkoonkuulumisprosentti Humppilassa on korkea. Mitään pakottavaa syytä liitokseen ei ole. Samassa tiedotustilaisuudessa kerrottiin, että ohjausryhmä on asettanut liitoksen ehdoksi sen, että saamme pitää kirkkomme ja hautausmaan.

Hyvä, että saisimme edelleenkin pitää kirkon ja ihmiset voisivat tulla haudatuiksi Humppilaan. Mutta seurakunnan toiminta on paljon muutakin. Meillä on lapsityöntekijät ja diakonimme tekee monipuolista auttamistyötä. Kanttorimme kasvoi tehtävässään koko kunnan musiikki-ihmiseksi ja kirkkoherramme vahvuus on kuunteleva ihmisten kohtaaminen. Näin srk on rakentamassa kotiseutumme yhteisöllisyyttä ja tukemassa myös kuntamme sosiaalityötä.

Humppilan srk on sopivan kokoinen toimivaksi yhteisöksi. Ihmiset tuntevat toisensa ja työntekijät. Kiintymys omaan kotipitäjään on se voima, joka saa aikaan myös talkoohenkeä ja vapaaehtoistoimintaa. Jos menettäisimme päätösvallan omiin asioihimme, seurakuntamme kohtalona todennäköisesti olisi näivettyminen niin kuin on käynyt monissa liitetyissä seurakunnissa. Emme halua rikkaruohoja ja heinää kasvavaa sankarihautausmaata.

Humppilan seurakunta on taistellut itsenäisyytensä puolesta noin 200 vuotta. Hoitamalla asiat hyvin kunnioitamme myös esi-isien työtä. Vain mahdollisuus päättää itse omista asioistamme – on myös mahdollisuus rakentaa yhä vahvempaa ja ihmistä lähellä olevaa seurakuntaa yhteistyössä naapurien kanssa.

Seija Kylä-Markula, Minna Autio, Janne Kankare, Pentti Kauppi, Laura Lautaoja, Hannu Mustonen, Heikki Niininen, Taina Nikkanen, Eeva Nurmi, Antero Pietilä, Mervi Savolainen, Sirkka Savolainen, Suoma Sippola

Uusimmat

Näkoislehti

22.9.2020

Fingerpori

comic