Mielipiteet

Jakakaamme hyvää mieltä toisillemme – Kaipaamme näinä aikoina toivoa paremmasta tulevaisuudesta

Hyvää mieltä voi tuottaa vaikka postikortilla. Kuva: Lassi Puhtimäki
Hyvää mieltä voi tuottaa vaikka postikortilla. Kuva: Lassi Puhtimäki

Varmaan muistatte, kun keväällä ihmiset lauloivat parvekkeillaan. Voisimme laulaa vieläkin. Nyt on tietenkin kylmempää ja pimeämpää, mutta juuri nyt olisi niin tärkeää huomata toisemme!

Laulu piristää ihan meidän jokaisen mieltä ja antaa voimia jaksaa eteenpäin. Miten hienoa olisi, jos vanhainkodeissa ja miksei sairaaloissakin voisi soida musiikki aika ajoin. Päiväkodeissakin lauletaan lasten istuessa penkeillään. Kouluissakin voisi tuoda enemmän musiikkia esille, kun vain oppisimme sitä käyttämään.

Näin joulun lähestyessä hyvän mielen jakaminen olisi mitä mainioin tapa antaa meille toivoa paremmasta tulevaisuudesta. On tietenkin muitakin tapoja, miten voisimme toisiamme piristää. Jokainen meistä voi miettiä, miten toista ihmistä lähestyä. Se on kyllä mahdollista, vaikka olemme maskien takana, eikä ilon ja hyvän mielen tuottamiseen välttämättä tarvitse rahaa.

Se voisi olla itse tehty postikortti, puhelinsoitto, toisen kodin siivoaminen, lämpimäisten vieminen. Yksistään jo toistemme huolien kuunteleminen auttaa. Ympärillämme vellova virus ei tullut turhaan, se tuli muistuttamaan meitä siitä, kuinka tärkeitä me toisillemme olemme, niin kauan kun rakkaamme vielä keskuudessamme ovat.

Uusimmat

Fingerpori

comic