Mielipiteet

Jälkivappupuhe kirjallisena

A.Rinteen ehdotus vuodelta 2018 oli 100 euron korotus alle 1400 eläkkeisiin useammalle vuodelle. Rinne uusi ehdotuksen tänä vappuna puheissaan.

Itsehän ehdotin silloin 610 euron korostusta tasapuolisesti kaikille eläkeläisille, mutta mitään ei tapahtunut. Ehdotukseni varat olisi saatu eläkekassojen 10 miljardin vuotuisesta tuotosta, ja eläkekassojen pääoma edelleen jatkaa nousuaan.

Joten teen itsekin taas uuden ehdotuksen: puolitan oman ehdotukseni niin, että kaikki eläkeläiset, joita on noin 1,5 miljoonaa, saisivat 330 euroa kuussa enemmän. Ja eläkekassojen tuotosta se veisi vain puolet ja numerollisesti sanottuna 50%. Ja toinen 50%:n puolikas annetaan kaikille 2,5 miljoonalle palkansaajille ja hekin saavat noin 200 euroa kuukaudessa lisää!

 

Korotus olisi annettava niin, että mitkään tuotteiden hinnat ei saisi nousta.

Vuodesta 2021 alkaen suuri ikäluokka Suomessa alkaa vähentyä, kun elinajanodote miehille on 77 vuotta, jolloin menotkin pienevät ja eläkekassojen varat riittävät!

Lopputuloksena tuossa em. ehdotuksessani kaikki Suomessa hyötyisivät, vienti vetäisi ja työllisyys sekä hyvinvointi lisääntyisi ihan millä kaavalla tahansa laskien! Tämä toteutus on vain kiinni siitä, että haluavatko päättäjät kaventaa eroa köyhien ja rikkaiden välillä?

Viime eduskuntavaalien valossa olettaisin eduskuntaväen vaalilupauksillaan jo vihdoinkin näyttävän vihreätä valoa epäviralliselle kansalaisaloite-toteutukselleni! Tunnettu sanontakin on: Se pelaa joka ei pelkää, mutta se joka pelkää niin mikään hyvä ei milloinkaan toteudu!

 

Asiasanat

Uusimmat

Fingerpori

comic