Mielipiteet

Jälleen on vuosi vierähtänyt, mutta Ruostejärven leirikeskuksen kohtalosta saati kohentamisesta ei ole vieläkään tietoa

Leirikeskuksen huonokuntoiset rakennukset ovat myös turvallisuusriski. Kuva: Tapio Tuomela / FL
Leirikeskuksen huonokuntoiset rakennukset ovat myös turvallisuusriski. Kuva: Tapio Tuomela / FL

Siitä kun viimeksi halusin omalta osaltani herättää keskustelua Ruostejärven leirikeskuksen kohtalosta. Miten asia on edennyt vuoden tai itse asiassa usean vuoden aikana? No, eipä juuri mitenkään, vaikka keskustelua ja kommentteja näkyy tämänkin lehden palstoilla aika ajoin ja se on hyvä asia.

On suorastaan häpeällistä ja huonoa asioiden hoitoa, että alueelta ei ole purettu huonokuntoisia rakennuksia ja mitään konkreettista ei ole tehty paikan yleisilmeen parantamiseksi kaikkien näiden vuosien aikana!

Nämä huonokuntoiset rakennukset ovat myös huomattava turvallisuusriski.

Taloustilanteeseen voidaan toki aina vedota, mutta taatusti suurin syy on sellaisen tahtotilan puute, jolla alue voitaisiin palauttaa leirikäyttöön sopivaksi.

En ota kantaa yksityiskohtiin, koska niiden suunnittelu kuuluu ammattilaisille, mutta useammassakin lukemassani ja kuulemassani kommentissa on korostettu sitä, ettei ainakaan tässä vaiheessa tarvita kalliita rakennelmia, vaan leirikeskuksen alue pitäisi siistiä ja säilyttää meidän yhteisessä omistuksessamme myös tuleville sukupolville sekä palvelemaan alkuperäistä tarkoitustaan että toimimaan paikkana, jossa kaikki kaupunkilaiset voivat halutessaan liikkua ja oleilla luonnossa.

Sauna ja hieno ranta ovat jo siellä ja niiden lisäksi alkuun riittäisi vaikkapa laavurakennelma, jonka tekemiseen uskoisin löytyvän myös talkoovoimia?

Nyt kaivataan jo lopultakin toimenpiteitä tässä asiassa ja kuten aiemmin olen sanonut tämän lehden palstalla ja myös Virtasen Tapiolle, ilmoittaudun heti mukaan talkoisiin omien kykyjeni rajoissa, kun vaan kutsu käy.

Hyvää ja toimeliasta syksyä toivotellen

Fingerpori

comic