Mielipiteet

Jänijärven yhteisrannan hakkuista

Vuosien yrittämisen jälkeen onnistuttiin Jänijärvelle saamaan yhteisranta alueen asukkaiden ja mökkiläisten iloksi.

Tammelan kunta luovutti alueen käyttöön, perustamistyöt tehtiin EU:n rahoittaman LounaPlussan Rantaremppa-hankkeen puitteissa, talkoovoimin ranta viimeisteltiin ja on sen jälkeen ylläpidetty.

Jänijärven seudun suojeluyhdistyksen 25-vuotisjuhlavuosikokouksen yhteydessä vuonna 2016 ministeri Sirkka-Liisa Anttila juhlavasti suoritti yhteisrannan viralliset avajaiset. Puheet ja kuvat tilaisuudesta löytyvät www.janijarvi.fi sivulta.

Vuosi vuodelta käyttö on lisääntynyt, ja aina ihmiset kehuvat rauhaa ja hiljaisuutta ja hyvää veden laatua. Tämän mahdollistajana Tammelan kunta saa kiitosta ja kehuja.

Metsänhoitoyhdistys Lounais-Häme ry:n laatiman, Tammelan kunnan metsänhoitosuunnitelman 2019-2029 mukaisesti, Tammelan kunta on nyt toteuttamassa päätehakkuut Jänijärven yhteisrannan välittömässä läheisyydessä rantaviivaa myöten – heti pukukopin takana.

Vaikuttaa turhalta, ja niin taloudellisesti kuin metsänhoidollisestikin kyseenalaiselta, koko hakkuu-suunnitelma paikallisen virkistysalueen välittömässä läheisyydessä – tai itse asiassa, sillä n 5000m2 alueella, jolle on tehty yhteisrannan käyttösopimus.

Vetoamme Tammelan kuntaan myyjänä ja UPM-yhtiöön ostajana, että varsinainen ranta-alue, vähintään pukukopin tasolle jätettäisiin suojavyöhykkeenä hakkaamatta. Nyt on aika lunastaa lupaukset asukaslähtöisyydestä, luontobrändistä ja ympäristövastuullisuudesta.

Tammelan Jänijärvellä, 4.7.2020

Uusimmat

Fingerpori

comic