Mielipiteet

Järkeä liikuntapaikkamaksuihin – Ei ole järjen hiventä pitää keinonurmikenttää tyhjillään kovalla vuokrahinnalla

Kuhalan tekonurmikenttä. Kuva: Lassi Puhtimäki / FL
Kuhalan tekonurmikenttä. Kuva: Lassi Puhtimäki / FL

Olen jo kauan ihmetellyt sitä, miksi kaupungin paraatipaikalle rakennettu keinonurmikenttä seisoo 9 kk vuodesta käytännössä tyhjillään. 21.10 julkaistusta lehdestä tämäkin selvisi. Kentän vuokrahinta on 80e/h. Nyt puhutaan taas siitä kuuluisasta lapsiystävällisestä Forssasta.

Päättävissä elimissä toimivat tuskin muistavat sitä, että ennen keinonurmea jalkapalloilijat ajelivat talvisin välillä kolmesti viikossa Eerikkilään treenaamaan. Sielläkin vuokrahinnat ovat isot, mutta vaihtoehtoja ei ollut. Keväisin siirryttiin pelaamaan ensimmäiset pelit Kuhalan hiekkakentälle. Vuokraa siitäkin maksettiin, mutta sillä hiekkahousuihin tarttuneella santamäärällä reunusti kotona yhden kukkapenkin.

Nyt vaihtoehto olisi, mutta kentän omistavat tahot seisottavat edelleen mieluummin tyhjää kenttää keskellä Forssaa ja antavat junnujen treenata Tammelassa. Itse en näe tässä järjen hiventä. Kentän vuokraa olisi varmasti mahdollista kohtuullistaa, kun se kuitenkin suurimman osan ajasta seisoo tyhjillään. Forssasta löytyy myös harrastusporukoita, joilla voisi olla kiinnostusta vakivuoroille, mutta ei tuolla hinnalla.

Itse toivon, että tässä kaupungissa alettaisiin konkreettisesti toteuttamaan sitä lapsiystävällisyyttä, jota omasta lapsuudestani asti on toitotettu. Jokainen lasten ja nuorten harrastuksiin sijoitettu penni maksaa itsensä myöhemmin takaisin.

Uusimmat

Fingerpori

comic