Mielipiteet

Jihadii vai rajat kii?

Olin kesän 1966 messipoikana ja jungmannina laivalla, joka haki öljyä Neuvostoliiton Mustanmeren satamista. Silmät aukesivat sen verran, että tein koulun kuvaamataidossa työn, jossa asetin lännen vessapaperirullan rinnalle idän koukkuun venäläisin etunimin varustetut yksittäiset, kovat paperiarkit. Työni lännen ja idän kulutustavaratuotannon eroista pääsi koulun näyttelyseinälle. Ei tullut syytteitä neuvostovihamielisyydestä.

Tampereen oppilaat ovat työllään ”Suomeen vai kuoleen” havainnollistaneet erinomaisesti sen käsityksen, jota valtavirta Suomessa tarjoilee. Vaikka Välimereltä tulevat parempiosaiset kehitysmaalaiset eivät useimmiten pakene sotaa ja vainoa, vaan etsivät parhaan elintason takaavaa paikkaa itselleen, pidetään meidän ihmisvelvollisuutenamme elättää heidät. Suurin osa Välimeren eteläpuolen maiden nuorista haaveilee pääsystä Eurooppaan. Miksi?

Opettajana olisin arvioinnissa kertonut, kuinka monimuotoinen Eurooppa on katoamassa ja sananvapaus, tärkein liittolaisemme kadehdittavan hyvinvointimme rakentamisessa, on jo osaksi mennyttä. Syynä on pelko (todellinen islamofobia) kertoa totuus 1400 vuotta vanhasta ideologiasta, jolla yhä edelleen hallitaan ihmisiä muslimimaissa. Koraani on kannattajilleen suoraa Jumalan sanaa ja siksi ikuinen ja muuttumaton. Kirja jakaa ihmiskunnan uskoviin ja vääräuskoisiin.

Kirjan ajatukset ja Muhammedin teot näkyvät tänäänkin. Nobelin rauhanpalkittu jesidinainen ja hänen sukulaisensa kokivat Isisin käsissä saman kuin Banu Quraizahin juutalaisyhteisö Medinassa v. 627 Muhammedin käsissä. Kirjasta ammensivat myös Turun, Tukholman, Berliinin, Pariisin, Lontoon ja Nizzan terroristit. He toivat kauhun (terror) uskottomien sydämiin (Koraanin Jumalan kehotus).

Tässä vaiheessa oppilaat vaatisivat jo todisteita ja ottaisin älytaululle valittuja vihapuheita Koraanin laajasta valikoimasta (Hamed Abdel-Samad löysi 206 kpl). Lopuksi kertoisin kuinka Iranin Khomeini määräsi v. 1989 Salman Rushdien tapettavaksi, koska tämä oli romaanissaan ”Saatanalliset säkeet” muistuttanut Muhammedin erehdyksestä. Kirjan toimittamiseen osallistuneita tapettiinkin lännessä. Rushdie elää yhä Englannissa poliisin vartioimana kuten Abdel-Samadkin Saksassa. Tanskalaisen lehden pilakuvakilpailu v. 2005 päättyi maailman laajuiseen ihmishenkiä vaatineeseen mellakointiin ja mm. Suomen silloisen pääministerin anteeksipyyntöön muslimeilta. Suomessa ja muualla Euroopassa alettiin äkkiä hiljentää islamia kritisoineet ihmiset oikeustuomioilla.

Sitten tehtäisiin kuvakollaasi ”jihadii ja kita kii” ja koulutoimenjohtaja tulisi poliisien kanssa luokkaan.

Timo HelinForssa

Asiasanat

Uusimmat

Fingerpori

comic

Näkoislehti