Mielipiteet

Joka viides on persu

Ilkka Kononen jatkoi (FL 25.4.) pitempään palstalla käytyä keskusteluista perussuomalaisten ympärillä. Keitä he ovat ja mitä tehneet tai sanoneet missäkin vaiheessa. Tulkinnat heijastavat tuttuja perussuomalaisiin liittyviä negatiivisia ennakkoasenteita, leimoja ja vihjailuja, joita olemme tottuneet mediasta jo pitkään näkemään. Eikä siinä mitään, mielipiteet ovat kirjoittajan omia ja siksi sopiva paikka käydä keskustelua onkin tämä palsta, jonka lukijat voivat sitten valita tarvittaessa puolensa. En käy kaikkea ruotimaan, pariin heittoon kuitenkin kommentoin.

Itselleni persu on sanana aivan käyttökelpoinen ja vakiintunutkin päivittäiseen puhekieleen. En pane pahakseni sitäkään, että minua kutsutaan toisinaan persu-Piaksi, ei nimi naista pahenna. Kirjoituksessa oli myös viitattu nimityksiin, joita perussuomalaiset käyttävät eri mieltä itsensä kanssa olevista. Tässä kohtaa oli esimerkkinä käytetty “puolueen täkäläistä ehdokasta, joka nimitti ilmastonmuutoksesta huolestuneita ilmastonmuutosterroristeiksi”.

Vaikka nimeä ei mainittukaan, tunnistin tuosta käytetyn termin ja kuvauksen perusteella itseni. Samassa kirjoituksessa käytin muuten myös sanaa “ilmastohysteerikko”. Loppu menikin pieleen, sillä kuten alkuperäisestä tekstistäni käy ilmi, ei sanalla viitattu lainkaan heihin, jotka ovat oikeasti huolestuneita ilmastonmuutoksesta ja haluavat sen hillitsemiseksi toimia. Kun koko kirjoituksen lukee, huomaa aika helposti, että kyseinen termi viittasi tahoihin, jotka haluavat syyllistää ja pelotella suomalaisia kiristämään jo nyt Euroopan tasollakin kovimpia päästötavoitteitaan ja näin vaarantamaan liikkumisen ja kotimaisen teollisuuden. Ihan tätä toimintaa kuvaavia sanoja siis.

Kyseisessä kirjoituksessa kerron myös miten järkivihreästi kotimaista tuotantoa suosimalla saadaan edes jotain tehtyä maailman mitassa ilmaston hyväksi. Asiasta löytyy netistä myös muita kirjoituksia, jos niistä tai muista teemoista löytyy yksittäisiä sanoja, joita ei ymmärrä, niin kannattaa lukea ajatuksella myös ennen ja jälkeen kirjoitettu. Nimenkin saa mainita, kun lainaa, se löytyy tämänkin kirjoituksen alta.

Toinen asia, mikä pisti silmään, oli Konosen kirjoituksen viimeinen kappale, jossa käsiteltiin “rikollisia persuja”. Ehdokkaissa ja kansanedustajissa on syytettyjä ja tuomittuja eri syistä joka puolueessa. Meitä persuja on kuitenkin äänestystuloksen perusteella lähes viidesosa kansasta – Hämeen vaalipiirissä ylikin (21,1%). Joka viides vastaantulija siis jakaa huolemme siitä, että Suomi säilyy kansallisia etujamme puolustavana itsenäisenä valtiona, eikä laita etusijalle muun maailman pelastamista.

Olemme työssäkäyviä, työelämään takaisin pyrkiviä, yrittäjiä, eläkeläisiä, opiskelijoita, kotiäitejä ja -isiä – ihan tavallisia suomalaisia. Ei sen enempää rikollisia kuin minkään muunkaan puolueen kannattajat. Emme uhriudu, vaan menemme pää pystyssä kohti europarlamenttivaaleja. Niissä tavoitteena olla Suomen suurin puolue ja päästä muodostamaan ryhmä, joka painottaa itsenäisten valtioiden unionia vastineena ylikansalliselle federaatiolle. Vapunpäivänä voi tämän tulla Forssan torille toteamaan, ja meitä persuja tapaamaan. Eiköhän munkkikahvit myös Ilkalle saada, vaikka ehkä et meitä äänestänytkään.

Fingerpori

comic