Mielipiteet

Jokainen osaa tehdä jotakin

Elämme suurten muutosten aikaa. Työ ja sen laatu muuttuvat, digitalisaatio mullistaa työn tekemisen. Koulutetut ja menestystä janoavat ovat selviytyjiä talouden kasvun rattaissa.

Ihmiset, jotka luokitellaan oppimisrajoitteisiksi tai muuten työhön sopimattomiksi, eivät loista työmarkkinoilla. Ihmisiä, jotka haluavat näitä ihmisiä auttaa, on Suomessa aivan liian vähän. Usein syynä on kankea ja joustamaton, suorastaan epäinhimillinen byrokratia, joka ei ajattele ihmistä.

Onneksi joukossamme kulkee ihmisiä, jotka eivät luovuta. Siitä on osoituksena Salossa toimiva Ihme ja Kumma ry. Yhdistyksen puheenjohtaja, jolla on suuri ja lämmin sydän, sai sitkeytensä ansiosta avilta avustuksen työllistääkseen yhdistyksessä toimivia kehitysvammaisia ja muita työvoiman ulkopuolelle tuomittuja lähimmäisiämme. Tällaisia ihmisiä tarvitaan ehdottomasti lisää. Ilman avustusta he eivät olisi voineet palkata uutta ohjaajaa eikä työntekijöitä toimintansa laajentamiseksi.

Jokainen meistä osaa tehdä jotakin, ketään ei saa jättää yksin. Me tarvitsemme toinen toisiamme.

Mainittakoon, että Salossa toimiva Ihme ja Kumma on koko maassa ainoa kehitysvammaisia tai oppimisrajoitteisia työllistävä yhdistys, joka työllistää ihmisiä, joita ei lasketa työvoimaan kuuluvaksi. Tällaisen toiminnan soisi koskemaan kaikkia vammaisia ja ihmisiä, jotka eivät nykyisessä työtahdissa työmarkkinoilla selviä ja joita ei ole kelpuutettu työmarkkinoille.

Työtä ja tekemistä kyllä riittää, siitä ei ole pulaa. Tarvitsemme lisää hyvään uskovia ihmisiä, ihmisiä jotka eivät luovuta.

Birgitta Wulf

Asiasanat

Uusimmat

Fingerpori

comic