Mielipiteet

Jokioisten kartanoalueen puolesta

Jokioisten kartanoalueella riittää kulttuurihistoriaa ja rakennuskantaa. Kuva: Lassi Puhtimäki
Jokioisten kartanoalueella riittää kulttuurihistoriaa ja rakennuskantaa. Kuva: Lassi Puhtimäki

Kiitos Kulttuuriyhdistys Kuvio ry:n Minna Autiolle ja Lounais-Hämeen Musiikkipäivät ry:n Keijo Aholle kirjoituksestanne, joka koski Jokioisten kartanoalueen yllä roikkuvaa myyntiuhkaa. Jokioisten kartanon mittaamattoman arvokas kulttuuriympäristö on todellakin pelastamisen arvoinen asia. Kulttuurihistorialliset rakennukset ja silmiä hivelevän kauniit puistot ovat jokioislaisten ja ympäryskuntalaisten ihmisten virkistysaluetta, missä voi antaa sielunsa levätä ja mielikuvituksen lentää.

Puistoa ja rakennuksia katsellessa voit nähdä menneiden sukupolvien kätten työt. Aluetta ovat isännöineet niin Hornit, Flemingit kuin alueen mahtavinkin kehittäjä maaherra von Willebrand. Alueen kulttuurillinen ja matkailullinen arvo, Harmaa rouvan mystisine hahmoineen, on vertaansa vailla.

Suureksi iloksemme oma teatterimme, Teatteri Tuntematon, on saanut toimia tällä hienolla alueella jo vuodesta 2014 saakka. Vanha saharakennus; Höyläämö, kuten sitä nimitämme, on osa Jokioisten kartanon rakennuskokonaisuutta. Mikään alue ei voisi tarjota parempaa ympäristöä kulttuurin harjoittamiseen.

Jokioisten kartanon aluetta, puistoja ja rakennuksia, ei saa pilkkoa osiin ja luovuttaa vieraisiin käsiin, jotka mahdollisesti sulkisivat sen pois meidän tavallisten ihmisten ulottuvilta. Alueen puolesta on aloitettava toimet nyt, kun se vielä ei ole liian myöhäistä. Jokioisten kunta ja Lounais-Hämeen kulttuuriväki, yhdistäkäämme voimamme.

Uusimmat

Fingerpori

comic