Mielipiteet

Jokioisten Koetuksen toiminta

Perinteinen Jokioisten Koetus ry on lähellä jokaisen lähiseudun pesäpallon ystävän sydäntä, niin myös meidän uuden seuran perustajien.

Meistä valtaosa on toiminut useita vuosia Koetuksen junioritoiminnassa. Se on ollut hyvin palkitsevaa. Päädyimme pitkän harkinnan jälkeen siihen tulokseen, että emoseuran kilpailutoiminta ja juniorijaoston kasvattajatoiminta eivät yhdessä palvele pesäpalloilevaa lasta ja nuorta parhaalla mahdollisella tavalla.

Useiden neuvotteluyritysten jälkeen päätimme selkiyttää päätöksentekoa ja kehittää junioritoimintaa kohti tulevaisuuden vaatimuksia, joten päädyimme uuden seuran perustamiseen. Ehdotimme yhteistyön jatkumista Jokioisten Koetus ry:n kanssa, kuten tehdään muissakin junioritoiminnan eriyttäneissä seuroissa.

Puheenjohtaja Ari Kettusen toive juniori- ja aikuistoiminnan eriyttämisestä on todella hyvä. Näkemyksemme mukaan suomensarja sarjatasona on tärkeä osa junioripolkua, ja näin ollen Jokioisten Koetus juniorit ry:n junioritoiminnan alaisuudessa on oltava suomensarjajoukkue palvelemassa kehittyviä ja eteenpäin pyrkiviä pelaajia.

Nuorilla tulee olla riittävän aikaisessa vaiheessa mahdollisuus päästä aikuisten kanssa harjoittelemaan ja pelaamaan kehittyäkseen. Ongelmana on ollut viime vuosina omien junioreiden vähäinen määrä/rooli edustusjoukkueen ringissä.

Uuden seuran yksi tärkeä tavoite yhdessä yhteistyöseurojen kanssa on luoda reitti g-juniorista aina pääsarjatasolle asti. Jokaiselle tulisi löytää oman tason harrastus; kilpa- tai harrastuspesiksessä. Sitä me olemme nyt tekemässä. Jo nyt teemme laajamittaista yhteistyötä Manse PP:n, Humppilan Veikkojen ja Pöytyän Urheilijoiden kanssa.

Jokioisten Koetus juniorit ry pelaa tänä vuonna aikuisten tasolla suomensarjaa ja maakuntasarjaa miesten sarjoissa. Molemmissa joukkueissa pelaa paljon juniori-ikäisiä pelureita höystettynä ”oman kylän pojilla” eli lähes täysin paikallisin joukkuein.

Lopuksi katkelma 7.9. 2018 Jokioisten Koetus ry:n hallitukselle lähettämästämme sähköpostista:

”Koetuksella on pitkä, sukupolvia kattava historia Jokioisilla, ja haluamme tuoda tuota historiaa myös esille junioreillemme, mutta samalla kehittää junioritoimintaa eteenpäin. Meidän molempien yhdistysten tulee tehdä työtä yhteisen, Jokioisten pesäpallon hyväksi, ei toisiamme vastaan, jotta me kaikki voimme olla ylpeitä jokioislaisesta pesäpallosta, junioreistamme ja omista kasvateistamme.”

Hyvää pesiskesää kaikille toivoen

Jokioisten Koetus juniorit ry:n hallitus

Uusimmat

Fingerpori

comic

Näkoislehti