Mielipiteet

Jompi ja kumpi kilpailee

Hjallis Harkimo otti ja lähti kokoomusleiristä

Jompi ja kumpi on parhaillaan kilpajuoksussa ja jompikumpi häviää?

Saapa nähdä, hajoaako Kokoomus pieniin palasiin, kun niin kovasti henkilöt siellä keskenään kilpaillen tappelevat. Harkimo, Vapaavuori ja Lepomäki nyt tietty ovat niin huomionkipeitä pelkästään omaa napaansa ja Helsinkiä ajattelevia pikkusieluja, ettei heidän perusteella voi tehdä liian pitkälle meneviä johtopäätöksiä. Pystyykö Orpo pitämään rivinsä kurissa vai tuleeko vielä orpo olo?

Joukkuelaji tuo politiikka vaan kuitenkin on, ei yksi ihminen voi eduskunnassa ihmeitä aikaan saada eikä hallituksessakaan, jarrumiehiä- ja naisia on joka nurkalla aina perustuslakivaliokunnasta ay-liikkeeseen asti. Harkimo ei muitten kokoomuslaisten kertomusten mukaan ole edes ryhmänsä kokouksissa käynyt, kun on ollut muita kiireitä Jokereitten, TV- ohjelmien, maailmanympäripurjehdusten yms. kanssa. On se varmasti turhauttavaa, kun yrityselämän nopeasta päätöksenteosta tulet eduskuntaan, jossa asiat etenevät etanan vauhtia, jos sitäkään.

Firmojensa johdosta tulleet Sipilä ja Berner ovat yrittäneet tuoda uudenlaista tapaa hoitaa asiat nopeasti kehittyvässä maailmassa myös eduskuntaan. Mutta vastassa on aina muuri, kun oppositio ja mediat kääntävät asiat päälaelleen tai kertovat vain osatotuuksia ja saavat siten aikaan somemyrskyn, jonka pakottomana uudistukset on taas siirrettävä tai haudattava. Tämä on sitä hitauden lain nopeuksia, joten etanan vauhtikin on hurjempaa.

Jossain määrin ymmärränkin Harkimon turhautumisen nykysysteemiin, mutta tuliko eduskunnan työn luonne hänelle yllätyksenä?. Kuinka hän nyt sitten kuvittelee voivansa vaikuttaa asioihin eduskunnan ja hallituksen ulkopuolelta? Demokraattisessa järjestelmässä kun eduskunta päättää lait ja hallitus päättää, kuinka ne toimeenpannaan.

Aika näyttää ,että voittaako kokoomuksen sisällä jompi vai kumpi, mutta jompikumpi voittaa!

Matti Hirvonen

Lisää kommentti

Jätä tästä kommenttisi

Fingerpori

comic

Näkoislehti

29.1.2020

Uusimmat