Mielipiteet

Jotkut heräsivät vasta nyt vastuulliseen taloudenpitoon – Monitoimikeskusta ei alkujaankaan olisi pitänyt lähteä rakentamaa

Talsoilan koulun kohtalo on vaakalaudalla. Kuva: Petri Ojanen / FL
Talsoilan koulun kohtalo on vaakalaudalla. Kuva: Petri Ojanen / FL

Olen ollut alusta asti sitä mieltä, että vastuullista taloudenpitoa olisi ollut jättää rakentamatta monitoimikeskus. Nyt kun kallista monitoimikeskusta rakennetaan, ne päättäjät, jotka monitoimikeskuspäätöksen tekivät, esiintyvät tämän lehden palstoilla vastuullisina taloudenpitäjinä. Forssalaisille veronmaksajille tulee tästä heidän ”vastuullisuudestaan” lankeamaan iso lasku.

Forssaan on syntynyt yhden asian liike: Me lakkautamme Talsoilan koulun.

Olen ollut koko ajan sitä mieltä, ettei Talsoilan koulua pidä lakkauttaa, koska se on elinvoimainen alakoulu kaikilla mittareilla.

Nyt pitääkin tehdä laskelmat siitä, millaisia säästöjä syntyisi, jos koko Keskuskoulu suljetaan ja oppilaat sijoitetaan muihin kouluihin. Keskuskoulun tontti ja koulurakennus kiinnostavat varmasti ulkopuolisia ostajia. Tähän tehtävään ei pidä valita Jari Marjamäkeä. Järkevintä on, että tähän tehtävään otetaan ulkopuolinen puolueeton ammattilainen, joka samalla arvioi myös esikoulun siirron monitoimikeskukseen.

Uusimmat

Fingerpori

comic