Mielipiteet

Joustavuutta perhepolitiikkaan!

Suomalaiset kaipaavat joustavuutta sekä työn ja perhe-elämän yhteensovittamiseen että perheiden tukijärjestelmiin ja perhevapaisiin. Kuva: Markku Tanni

Väestöliitto julkaisi äskettäin tuoreen Perhebarometrin. Sen tulosten mukaan suomalaiset suhtautuvat koko lailla kriittisesti maassamme harjoitettuun perhepolitiikkaan. Tutkimuksen mukaan selvä enemmistö suomalaisista kun kaipaa nimenomaan joustavuutta työn ja perhe-elämän yhteensovittamiseen sekä joustavuutta myös perheiden tukijärjestelmiin ja perhevapaisiin.

Esimerkiksi perhevapaauudistusta on pyritty edistämään lähes kaikkien puolueiden ohjelmissa nimenomaan ns. pakkokiintiöitys edellä. Perheiden omaan päätöksentekokykyyn esimerkiksi lastenhoidollisissa kysymyksissä ei ole siis haluttu luottaa?

Kansa on puhunut. Perhebarometrin mukaan kiintiöitettyä perhevapaajärjestelmää ei haluta. Sitä en minä, eikä edustamani puolue, KD, myöskään halua. Perheet haluavat itse valita, miten lastenhoito heillä järjestetään – ja kumpi vanhemmista hoitaa lasta, vai onko hoitomuoto esimerkiksi julkinen varhaiskasvatus.

Kristillisdemokraattien oma perhepoliittinen ohjelma on ollut jo tovin tutustuttavissa. Meillä on perhevapaisiin oma Taaperobonus-malli, jonka avulla voitaisiin vahvistaa perheiden vapautta valita lapselleen paras hoitomuoto. Joustavasti. Perhebarometrin tuoman informaation valossa on todettava, että KD:n perhepolitiikka on kyllä oikealla tiellä.

Ismo Portinmaakuntavaltuutettu (kd)

Uusimmat

Fingerpori

comic

Näkoislehti