Mielipiteet

Joustetaanko kaukalossa?

Jääkiekko herättää tunteita, pelattiin sitä tai ei. Sinänsä asia ei tule yllätyksenä, koska tutkimusyritys Sponsor Insight tutki viidettätoista kertaa suomalaisten kiinnostusta urheilua kohtaan. Tutkimuksessa vertailtiin yhteensä 68:aa eri lajia. Tutkimuksen mukaan jääkiekosta melko tai erittäin kiinnostuneita suomalaisia on nyt 53 prosenttia aikuisväestöstä. Jääkiekon asema vahvistui merkittävästi viime vuoteen verrattuna. Forssan seutu ei tee poikkeusta asiassa, sen huomaa jo siitä, että mielipidekirjoituksia on ollut puolesta ja vastaan, hyvä niin ehdottomasti.

Seura kokee nyt velvollisuudekseen oikoa muutamia mediassa olleita olettamuksia.

Kononen (21.4.). Forssan Palloseurassa pelasi edellisellä kaudella yli 35% Forssan seudulta tulevia pelaajia, luku on huomattava verrattaessa lajin muihin seuroihin.

Mahdollisuus hakea Mestis-lisenssiä saavutettiin pelaamalla. Itse karsinnat jäivät pandemian vuoksi pelaamatta ja niiden tulosta emme saa koskaan selville. Seura itse uskoo luonnollisesti menestykseen, johon kauden aikana tähdättiin.

FPS kuuluu Mestikseen? Mediassa on laajasti jääkiekon asiantuntijoiden kommentteja ja Mestis-joukkueiden toimihenkilöiden haastatteluja, joissa ollaan sitä mieltä, että Forssa kuuluu Mestikseen. Hämäläinen seuraihminen haluaa uskoa lukemaansa muistaen yli kolmenkymmenen vuoden kokemuksen Suomen toiseksi korkeammalta sarjatasolta.

Seppo Vuorio (30.4.) Piikki ei todellakaan ole auki urheiluseuroille, vaan pikemminkin päinvastoin. Urheiluseurat saavat osan koko yhteiskuntaa murjovasta kriisistä aivan samoin kuin muutkin. Perinteisesti Suomen jääkiekkoliitto on antanut sarjatason nousussa siirtymäajan vaateilleen, ovat ne sitten koskeneet kellotauluja, kaukaloita, katsomoita. Niin lähtökohtaisesti tälläkin kertaa, mutta jääkiekon pelaajayhdistys sanoi turvallisuuteen vedoten tässä viimeisen sanan vasta sen jälkeen kuin Forssan Palloseura oli halukkuutensa nousuneuvotteluihin ilmaissut.

Sinällään koko keskustelu on ajautunut väärille urille. Toki FPS on suoraan suurin hyötyjä, jos Forssaan joustokaukalo tulee, mutta kyseessä on kuitenkin kaupungin kiinteistö, jonka kaukalon korjaustarve on kaikkien tiedossa. Jäähalli palvelee FoPS junioreita, siis juniorikiekkoilijoita ja ringeten pelaajia, yleisöluistelua, harrasteryhmiä ja monia muita tapahtumia, joten jäähallin infran parantaminen ei ole missään nimessä mikään suora tuki Forssan Palloseuralle.

Parhaamme yritämme lajimme eteen ja ylpeänä voimme todeta jääkiekon ansiosta Forssan seudun saaneen positiivista julkisuutta valtakunnallisesti pitkästä aikaa.

Tutkitusti jääkiekon medianäkyvyys myös sosiaalisessa mediassa on ihan omaa luokkaansa nimenomaan Liiga- ja Mestis-tasolla. Kenelläkään ei liene sitä vastaan, että siellä mainitaan myös Forssa?

Ja vielä lopuksi. Kyllä jääkiekkoseurakin voi olla järkivihreä. Forssan Palloseura pukeutuu vihreään, kantaen ylpeänä kaupungin logoa ja pyrkii kaikessa omassa toiminnassaan kestävään kehitykseen.

Kaikesta huolimatta, joustaa kaukalo tai ei, toivomme mitä hartaammin, että jokainen meistä kunnioittaa toistemme valintoja, tehden kukin itsellemme tärkeitä ja rakkaita asioita, jotta kotikaupunkimme säilyy virkeänä ja sillä on jatkossakin mahdollisuus tarjota asukkailleen peruspalveluiden lisäksi, urheilua, viihdettä, kulttuuria ja että täällä on hyvä elää ja olla.

Uusimmat

Fingerpori

comic

Näkoislehti