Mielipiteet

Joustokaukalojunttaus

Kun Sitla esitti, että koko forssalaisten liikkumiseen tarkoitettu 20 tuhatta annetaan vain sählyporukalle, kaupunginhallitus teki oikein ja torppasi sen. Sählyn harrastajat ovat kestämättömässä tilanteessa, jonka kaupunki voi ratkaista vain tarjoamalla omat tilat sählyn ja samalla jalkapallon harrastajille. Kertaluontoinen 20 tuhatta on pieni ja lyhyt ilo, eikä määrärahaa siihen oltu tarkoitettu.

Tämän viisauden jälkeen kaupunginhallitus sitten esitti, että joustokaukalo pitää rakentaa yhdyskuntalautakunnan rahoista heti. Lautakunta totesi, että on tärkeämpiäkin kohteita ja jätti kaukalon listalta. Se nimittäin katsoi, että miljoonan budjetista 100 tuhannen lohkaiseminen pistäisi suunnitelmat uusiksi ja jotain olisi pakko jättää korjaamatta, kuten hoivakodin kosteusvahinkojen korjaus, joka piti hoitaa jo 2019.

Sitten päästiin siihen tilanteeseen, että hallituksen pohjaesityksenä oli lisätalousarvio, jonka valtuusto hyväksyisi ja näin kaukalo saa rahoituksen paitsi hyvän hallintotavan mukaisesti ja ilman, että se olisi jostain muusta pois. Nyt kuitenkin hallitus esittää lisärahoituksen myöntämistä yhdyskuntalautakunnalle, jota se muutenkin jo tarvitsi kaukaloon liittymättömistä syistä. Kaukalo ympätään siihen mukaan.

Minä saan junttaamisesta kaikenlaisia näppylöitä. Tässä välissä ihmettelin, miten talousvaikeuksissa painiva FPS aikoo tuplata budjettinsa Mestistä varten. Tässä kaupungissa tietoa pihdataan jatkuvasti liikaa, eikä tätäkään pikkujuttua avattu mitenkään. Jälkikäteen sanotaan, että tiedettiin sitä ja tätä, mutta sittenkään ei kerrota, mitä oikeastaan tiedettiin. Tässä sitä sitten pitäisi tehdä tiedon pohjalta päätöksiä.

Kun tästä esitän ikäviä kysymyksiä, alkaa puhelin soida ja huudetaan, että mitäs se läski taas urheilua vastustaa. Kerrotaan kyllä, miksi Mestis on tärkeä, innostaa nuorisoa liikkuman, perinne ja ties mitä. Minustakin nykyinen kaukalo on tiensä päässä, ja sen voisi korjata nytkin, mutta kun näillä päätöksillä on myös vaikutuksia.

Kun FPS hakee Mestispaikkaa vaikkei puitteet ole kunnossa, niin herää kysymys, onko sille luvattu jotain vai eikö asiaa otettu huomioon. Jos sille on luvattu kaukalo epävirallisesti, onko sille luvattu myös muuta apua, jolla budjetti tuplataan? Kuka tällaista on luvannut ja millä mandaatilla? Miksi kaukalo ensin maksoi kaupungille 100 tuhatta, reilun viikon jälkeen 120 tuhatta ja mitä tapahtui sille 30 tuhannelle, jonka seura on kerännyt kaukaloa varten? Jääkiekko on aika hemmetin kallis harrastus kaupungille. Muutaman vuoden päästä on tulossa jäähallin remontti, joka maksaa miljoonia. Avataanko tässä ovi samalla hallitsemattomille lisäkuluille, jotka väkisin juntataan läpi välittämättä demokratiasta tuon taivaallista?

Mitä tulee näihin Mestiksen ja kaukalon perusteisiin, niin hyvä ja kannatettavaa, mutta ei näin voi määrätietoisesti toimintaa johtaa kaupunki eikä seura. Juniorit eivät pääse joustokaukalosta sen enempää turvallisuutta kokemaan kuin nytkään, jos sitäkään. Forssa käyttää suhteessa paljon liikkumiseen asukasta kohti, ja lätkä näyttelee siinä isoa osaa. Vähävaraiset jäävät jo varustehankintojen takia korkeintaan katsomoon samalla kun jalkapallokenttiä paikataan sepelillä, viivamaalia ohennetaan ja sählynpelaajat ovat ilman tiloja. Ei mahdu minun tasapuolisuuskäsitykseen tällainen.

Uusimmat

Fingerpori

comic