Mielipiteet

Julkisivuista puheen ollen – Kohteen hankesuunnittelu kaiken a & o

As oy Rytynpyöli sai viisi vuoitta siiten Vuoden Julkisivuremontti -palkinnon. Kuva: Seppo Pessinen
As oy Rytynpyöli sai viisi vuoitta siiten Vuoden Julkisivuremontti -palkinnon. Kuva: Seppo Pessinen

Julkisivuyhdistys ry on perustettu v. 1995. 25-vuotisjuhlaa vietetään siis 5.11.20 Ravintola Palacessa. Itsekin kuulun yhdistyksen perustajajoukkoon. Nykyisin vapaajäsenenä.

Julkisivuyhdistys toimii laadukkaan julkisivurakentamisen puolestapuhujana. Se on tarkoitettu kaikille julkisivuista kiinnostuneille henkilöille ja yhteisöille. Yli sadan jäsenensä voimin yhdistys kerää tietoa keskeisistä julkisivualaa koskevista alan uusista virtauksista arkkitehdeistä, urakoitsijoihin ja kaikista siltä väliltä.

Tänä vuonna hallitus koostuu seuraavista tunnetuista julkisivutietäjistä; Seroc, Fescon, Ruukki, Tikkurila, Saint-Gobain, Lumon ja Lauri Mehto.

Julkisivuyhdistys jakaa vuosittain mm julkisivutekopalkinnon . Se on jaettu vuodesta 1997 alkaen.

Vuonna 2015 palkinnon sai forssalainen As Oy Rytynpyöli. Perusteluina olivat: Erittäin perusteellinen hankesuunnittelu, yhteinen tahtotila ja näkemys toteuttamisesta, saumaton yhteistyö kaikkien eri toimijoiden kesken sekä hienosti toteutettu osakas-asukas-viestintä, kirjoitti artikkelissaan Kiinteistöposti.

Kohteen hankesuunnittelu oli kaiken a ja o. Sen perusteella julkisivuremontin kokonaiskustannukset jäivät arvioitua pienemmiksi.

Isännöitsijän reagoinnilla pystyttiin muuttamaan urakan julkisivu-avustuksia niin, että energia-avustuksen sijaan saatiin valtion käynnistysavustusta. Taloyhtiön saama hyöty tästä oli yli 100 000 euroa.

Julkisivuvärityksen muutos nykyaikaisen harmaaksi oli suurin muutos. Julkisivumalli olikin ensimmäinen forssalaisessa kerrostalossa.

Yhdistys julkaisee myös JUKO-korjauskansiota. Se on keskeinen opas korjausta suunnitteleville ja miksei muillekin.

Eli paras julkisivukorjaustieto on saatavilla julkisivuyhdistyksen kautta.

Julkisivutyöt ovat ainakin Forssassa olleet minimissään, vaikka koronan ei pitäisi aiheuttaa juurikaan esteitä. Haitat johtunevat työvoiman ja tarvikkeidensaannista.

Jotkut yhtiöt olivat tosin siirtäneet korjaustyöt hamaan tulevaisuuteen.

Pääkaupunkiseutu oli asia erikseen.

Uusimmat

Fingerpori

comic