Mielipiteet

Jussit on nyt juhlittu

Ja ne saatiin viettää harvinaisen kauniissa säässä – jopa ennätyskauniissa. Miksi kirjoitin ”Jussit”? Siksi että minulla olisi ollut tilaisuus viettää niitä kaksin kappalein, mutta tyydyin vaan yhteen tällä kertaa.

On nimittäin niin, että Suomessa juhlitaan Juhannusta pääasiassa eri aikaan, kuin naapurimaissamme. Suomen juhannus oli jo 20. päivä kesäkuuta, mutta esimerkiksi Viron, jossa minä juhannusta vietin, vasta 24. päivä.

Eli hyvin olisi ehtinyt viettää kaksi juhannusta, ja olen joskus niin tehnytkin, mutta nyt tämän ”korona-kevään” takia jätin sen vain tänne naapuriin. Koronarajoitukset ovat asia, mistä tämä juhannus muistetaan.

Tämä juhannus oli siis erilainen ja monelle se oli myös viimeinen täällä maan päällä vietetyistä. Noutaja saapuu ”koronakaapu” seljässään, mutta onneksi se hidastaa jo vauhtiaan. Näin ainakin tämän hetken tilastot näyttävät.

Tämän hetken valossa näyttää siltä, että ikäihmisetkin pääsevät näkemään vielä jälkipolveaan kasvotusten, mikä on monelle ilonaihe.

Toisille ”kylästäjille” taasen on surunaihe, kun vanhus ei enää muista jälkipolveaan eikä sen olemassaoloa.

Näin se menee ja nyt eletään koronan lieventämisen aikaa ja rajoitusten hiljaista purkua. Onko tämä jo pysyvää sen näyttää meille aika, mutta nyt saamme jälleen ”tutustua” vanhempiimme, kenellä vielä ne ovat ja nauttikaamme jällennäkemisestä. Hyvää loppukesää kaikille lukijoille!

Uusimmat

Fingerpori

comic