Mielipiteet

Jyrki Jokiselle

Olen pahoillani, että vastaukseni kirjoitukseesi tuotti sinulle pettymyksen tunteita. Meillä on erilainen käsitys poliittisten liikkeittemme kannatusten heilahteluista ja niiden myös globaalista ja yleiseurooppalaisesta taustasta. Se ei ole vain maahanmuuttoa ja ilmaston torjuntaa vaan sitä merkittävästi laajempi ja aina Kekkosen aikojakin vanhempaa perua etenkin Suomessa. Elämme nyt vain reaaliaikaista, tähän hetkeen ja paikkaan sidottua aikaa omissa tulkinnoissamme. Se oli toki ennustettavissa internetin ja sosiaalisen median synnyn myötä.

Perussuomalaiset taas eivät kaipaa puolustustani, mutta synnyn tulkinnassa voi olla mukana myös historiallinen ja Forssan Lehdessä paikallinen ja maakunnallinen tulkintakin. Kysehän on lokalisteista, nationalisteista, ei juurettomista globalisteistamme. Siinä Jyrki Jokisen tulkinta puolestaan tulee pikemminkin oikealta kuin vasemmalta, ja se on syytä mainitakin, eikä hävetä sitä peitellen.

Harva politiikasta ja urheilusta toimittava ei ole samalla intohimoinen alansa harrastaja, jolloin mukana on myös tästä syntyvä poikkeuksellinen osaaminen ja sydän mukana myös analyyttisissä mediateksteissämme. Se ei ole silloin pelkästään objektiivista viileää raporttia. Pelkkänä leipäpappina saarnasta tahtoo tulla tylsää kuunneltavaa. Intohimoinen tutkija on taas poikkeuksetta oman tutkimusalansa joskus liki raivokas puolustaja. Siinä viileä objektiivisuus on kaukana, kun Esko Valtaoja alkaa puhua tähdistä ja kosmoksesta. Siksi hänet tunnetaan liki ainoana tiedemiehenä tuhansien joukosta Suomessa.

Uusimmat

Fingerpori

comic