Mielipiteet

Kahdeksan kysymystä ehdokkaille

Uskonnonvapaus.fi -sivuston vaalikone on nyt avattu äänestäjille; ehdokkaille jo aikaisemmin. Sitä tutkiessani panin merkille, että kovin vähän Hämeen vaalipiirin ehdokkaat ovat syystä tai toisesta käyneet vastaamassa vaalikoneen kysymyksiin. Siksi ajattelin levittää tietoisuutta tämän vaalikoneen olemassa olosta myös tällä mielipidepalstalla, jotta itse kukin voi nyt keskustelun lisäksi konkreettisesti vaikuttaa valinnoillaan vaaleissa tulevan kehityksen suuntaan.

Äänestäjä: uskonnonvapaus.fi/vaalit/eduskunta2019 vaalikoneesta näet mitä harkitsemasi ehdokkaat ovat vastanneet uskonvapautta koskeviin kysymyksiin vai ovatko vastanneet mitään eli pyrkivätkö he näin pimittämään kantansa näihin kysymyksiin äänestäjiltä.

Vaalikone kysyy:

1. Tuleeko poikien ympärileikkaus uskonnollisista syistä sallia?

2. Tuleeko jumalanpilkan rangaistavuus säilyttää?

3. Tuleeko evankelis-luterilaisen ja ortodoksisen kirkon verotusoikeus poistaa?

4. Miten hautaustoimi tulee järjestää?

5. Tuleeko jumalanpalvelusten kuulua peruskoulun toimintaan?

6. Miten uskontoja ja elämänkatsomustietoa (ET) tulee opettaa?

7. Jos uskonnon ja ET:n opetus säilyy, tuleeko ET avata kaikille?

8. Tuleeko kaupan voida kieltää myyjältä esimerkiksi huivin käyttö?

Kuhunkin kysymykseen annetaan kolme neljä vastausvaihtoehtoa ja kysymysten vieressä olevista selityspainikkeista ja sivun laidan linkistä saa kysymyksiin liittyvää tarkentavaa taustatietoa. Näistä linkeistä löytyy varsin paljon ajantasaista informaatiota myös vaalien jälkeisen kansalaiskeskustelun tarpeisiin.

Ehdokas: puolueellesi on toimitettu vastauslinkki. Vastauksia otetaan vastaan 2.4. saakka. Lisätietoa info@uskonnonvapaus.fi. Mielestäni äänestäjillä on oikeus odottaa ehdokkailta avointa ja rehellistä kannan ilmaisua myös näihin kysymyksiin.

Raimo Rintamäki

Uusimmat

Fingerpori

comic