Mielipiteet

Kaikesta huolimatta haluan uskoa Forssaan

Martti Lutherin suuhun pantu toteamus ”vaikka tietäisin, että huomenna tulisi maailmaloppu, istuttaisin tänään omenapuun” on pyörinyt päässäni viime aikoina. Olen miettinyt, että tulipa elämässä vastaan millaisia käänteitä ja vaiheita tahansa, kannattaa riippua kiinni luottamuksessa ja toivossa, että asiat järjestyvät. Elämässä tärkeintä on säilyttää tulevaisuudenusko ja toivo paremmasta.

Vuosi 2020 jää historiaan rankkana koronakeväänä. Erityisesti korona-aika on jättänyt jälkensä meihin ikäihmisiin. Korona on masentanut monia, koska sosiaalisten kontaktien puute on ahdistanut ja fyysinen kunto on heikentynyt, koska ulos ei ole saanut eikä päässyt menemään. Tästä kaikesta huolimatta haluan valaa uskoa meidän kaikkien tulevaisuuteen. Siksi toivonkin, että Forssan kaupungilla ja sen seutukunnalla on tarjota meille ikäihmisille parempia palveluita ja valoisampaa huomista. Me olemme voimavara, jota ei pidä sivuuttaa. Meillä on perspektiiviä neuvoa, mikä on elämässä tärkeää. Tiedämme, kuinka tärkeää on arjessa säilyttää huumori ja pilke silmäkulmassa.

Koska olemme eläneet jo pitkään, tiedämme, että pitää elää säästäväisesti. Emme halua purkaa vaan korjata vanhaa. Siksi omassa luottamustoimessa valtuutettuna olen halunnut tehdä päätöksiä säästäväisesti ja ekologisesti kestävällä tavalla. Haluan, että lähes kaikki valtuutetut miettisivät nyt, miten he vannoivat forssalaisille ja meille ikäihmisille valtuustossa, ettei monitoimikeskusta rakenneta, jos kustannukset nousevat yli 21 miljoonan. Nyt kustannukset ovat nousseet jo kolmella miljoonalla ja ne nousevat varmasti lisää, jos annamme projektin edetä.

Jo vuosia sitten nuoret päättäjät Emmi Lintonen ja Vesa Niininen totesivat: ”Monitoimikeskushankkeen loppusumma tulee olemaan lähes 30 miljoonaa. 30 miljoonan hankkeen jälkeen Forssan talous on lopullisesti kuralla.” Heitä ei silloin uskottu. Jotkut jopa nauroivat heille. Minä luotin vahvasti nuoremman polven osaamiseen, koska he ottivat asioista selvää eivätkä tehneet päätöksiä mutu-tuntumalla. Olen edelleen samaa mieltä heidän kanssaan siitä, ettei vastuullinen päättäjä voi ajaa tätä kaupunkia turhalla monitoimikeskuksella konkurssiin.

Meillä on monia muitakin mahdollisuuksia ratkaista kouluverkkomme, koska lasten syntyvyys on romahtanut Forssassa ja nykyisiäkin koulutiloja on aivan liikaa.

Koska uskon tulevaisuuteen, haluan istuttaa Tölön pellolle elämänvoiman ja jatkuvuuden symboliksi omenapuupuiston. Se olisi myös muisto tästä kalliista, kummallisesta ja epäjohdonmukaisesta monitoimikeskusprojektista. Toivon, että ensi maanantaina valtuustossa jätetään monitoimikeskus unohduksen yöhön ja ruvetaan vihdoin tekemään päätöksiä niistä asioista, joilla Forssa saadaan kasvu-uralle. Kasvusta syntyy hyvää meille kaikille.

Uusimmat

Fingerpori

comic