Mielipiteet

Kaikki ovat arvokkaita – Kohtele muita ihmisiä rakkaudella ja hyväksynnällä

Jokaisen pitäisi saada pukeutua omalla tyylillään ilman, että muut arvostelevat. Kuva: Katariina Filppula
Jokaisen pitäisi saada pukeutua omalla tyylillään ilman, että muut arvostelevat. Kuva: Katariina Filppula

Miksi ihmisen täytyisi olla tietynlainen? Ihmisiä maapallolla on miljardeja, ja kaikki ovat erilaisia, kaikilla on oma mielipiteensä muodista, pukeutumisesta, luonteenpiirteistä ja monesta muusta asiasta. Usein mielipide on myös kielteinen, mutta on eri asia sanoa se rumasti päin naamaa kuin pitää se omana tietonaan.

Monissa paikoissa kiusataan pelkästään esimerkiksi ihmisen pukeutumisen takia. Monet haluavat pukeutua, meikata ja käyttäytyä samalla tavalla kuin kaikki muut, etteivät erotu joukosta.

Mielestäni kaikkien olisi parempi olla, jos kaikki saisivat rauhassa olla omia itsejään, eikä tarvitsisi pelätä, että joku tuomitsee tai kiusaa. Miksi ihmisten tarvitsee tuomita toisia ihmisiä? Ei siihen kelpaa mikään selitys.

Minä tunnen ihmisiä, jotka miettivät, pukeutuvatko he nolosti. Onko kivaa mennä joka päivä töihin tai kouluun miettien, millainen olen? Olenko tarpeeksi hyvä? Mieti omalta kannaltasi, olisiko kivaa, jos joku tulisi sanomaan sinulle, että pukeudutpa sinä rumasti, eivät nuo vaatteet sinulle sovi tai vaan naureskelisi nurkassa. Joillekin arvostelu on mahdotonta kestää, ja siitä voi tulla vakaviakin ongelmia, esimerkiksi mielenterveysongelmia tai jopa itsetuhoisia ajatuksia.

Vahvojen ja itsevarmojen ihmisten ei tarvitse arvostella ja haukkua muita oman itsetunnon nostamiseksi, vaan he ymmärtävät, että se on säälittävää toimintaa. He, jotka eivät esitä mitään roolia ja antavat muidenkin olla, ovat mielestäni kaikkein suurinta arvostusta ansaitsevat ihmiset.

Jokainen ihminen voisi aloittaa muutoksen itsestään ja kehua edes yhtä ihmistä. Kohtele muita ihmisiä rakkaudella ja hyväksynnällä. Ihan sama kuinka pieniä eleitä teet, maailma olisi parempi paikka.

Uusimmat

Fingerpori

comic