Mielipiteet

Kaikkia yrittäjiä tarvitaan

Kalenterissani lukee torstain kohdalla Yrittäjän päivä. Minun mielestäni siinä pitäisi lukea Yrittäjien päivä, oikein isolla kirjaimella. Kaikki yrittäjät ovat Suomelle tärkeitä, ovatpa he Suomessa syntyneitä ja kasvaneita, taikka ulkomailta tänne muuttaneita, mutta yrittäjiksi täällä alkaneita, joiden yritys toimii ja maksaa palkkaa seudulta palkatuille työntekijöille. Kun näin on, niin hän maksaa myös veroa paikkakunnan ja Suomen valtion pohjattomaan kassaan osallistuen siten yhteiskunnan ylläpitoon.

Mielestäni ei ole tärkeää, minkä alan yrityksestä on kyse, kyllä yrittäjät itse valitsevat alansa ja päättävät mikä heitä kiinnostaa ja miltä alalta heillä saattaa olla omakohtaista kokemusta toimeentulomahdollisuudesta.

Itselläni on kokemusta monesta toiminnasta, sillä elämäni on kuljettanut minua alalta toiselle, enkä ole oikein kunnon viisas millään alalla. Jo nuorena elämä ohjasi minua maanviljelyyn, aluksi rakentamiseen ja pellonraivaukseen. Tehtaalaisen arjesta ja vuorotyöstä on vuosikymmenten kokemus puuvillakutomosta. Kauppiaan homman, – tuotevalmistuksen myynteineen, veroineen ja minikatteineen – tiedän oikein hyvin.

Koska elämäni ensimmäiset tosi työt koulun jälkeen tein maataloudessa, on se jäänyt hyvin mieleen. Pidän Suomen maatalouden kannattavuutta ja pystyssä pysymistä tärkeänä. Jos se loppuu, on seurauksena melkein katastrofi, josta selviäminen on vaikeaa, jopa mahdotonta. Mistä maasta Suomi ostaisi leipäviljan, lihat, maidot, munat, perunat, juurekset, marjat, jne.? Luettelo on pitkä.

Maatalouden toiminta ja tulokset ovat säiden armoilla ja siksi ala tarvitsee joskus meidän kaikkien verovaroilla kustantamaa maataloustukea.

Tehtaat ja muut tuotantolaitokset ovat tärkeitä. Antavathan ne työtä kaikille muille, jotka eivät työllisty maatalouden, oman yrityksen ja kaupan kautta.

Kuten yllä olevasta nähdään, olemme jokainen tärkeitä osia maapallon ja Suomen elämän ylläpitämisessä. Vauvasta vaarin ja mammaan olemme kaikki yhtä tärkeitä, siksi meidän on käytävä koulua sivistääksemme itseämme, jotta pärjäämme sovussa myös toistemme kanssa. Sairaus ja raihnaiseksi tuleminen koskee meitä jokaista, koska ikääntymiseltä ei säästy kukaan. Onnea ja menestystä kaikille yrittäjille!

Uusimmat

Fingerpori

comic

Näkoislehti