Mielipiteet

Kaikkien pitäisi kunnioittaa vaalitulosta

Suomen perustuslain mukaan valtiovalta kuuluu kansalle. Viimeisten 14.4.2019 käytyjen eduskuntavaalien päätöksen mukaisesti suomalaisten tulisi nyt elää. Kuitenkin vaaleissa häviölle jääneiden puolueiden eräät henkilöt aloittivat oppositiopolitiikan tekemisen jo ennen, kuin uusi maan hallitus oli edes nimitetty. Sitä pidän huonona käyttäytymisenä ja kansanvallan vähättelynä. Olisi pitänyt jaksaa odottaa ja katsoa uuden hallituksen nimilista ja pääministerin nimi ja sitten vasta ilmoittaa epäily uuden eduskunnan toiminnasta.

Meidän kaikkien tuntema ja ennätyksellisen kauan vallassa ollut Sirkka-Liisa Anttilan monesti käyttämää sanontaa – Kansa on puhunut, pulinat pois– olisi kaikkien pitänyt uskoa ja noudattaa. Kärkkäimmät puhujat ja tiedotusvälineet heittivät ilmoille ajatuksia, että mahtaako siitä ammattiyhdistyspomosta olla pääministeriksi ja maan asioiden hoitajaksi. Pidän tuollaisiakin puheita ennenaikaisina. Pitäisi ensin katsoa ja sitten vasta kuopata. Valittiinhan pääministeripuolue vaalien suurimmaksi puolueeksi

Huutelu Rinteen pienituloisille lupaaman “joulusatasen” sulamisesta on turhaa. Kaikkihan tiedämme, että ei se satanen ollut siinä, vaan hallitus pitää sen loppuosan mielessään ja pyrkii sen antamaan tosi tarpeessa oleville myöhemmin.

Työllisyyden lisäämisestä on sama juttu, jota varsinkin kokoomuslaiset monen entisen ministerin suulla ilmoittavat, että ei siitä voi mitään tulla. Voihan se niinkin olla, sillä maailman talous ja erimielisyydet isojen maiden asioiden hoidossa viittaavat vähän siihen suuntaan, että tulee huonot ajat monelle muullekin maalle, kuin Suomelle. Annettaisiin nyt hallitukselle työrauha etsiä keinoja ja yrittää työllisyyden lisäämistä, eihän maailmaakaan yhdessä päivässä luotu.

Entäs tämä meidän rakas Forssamme? Täältä on joskus valittu eduskuntaan kolmekin kansanedustajaa. Vähintään kahta kansanedustajaa on pidetty vakiona, mutta nyt pitää tyytyä yhteen henkilöön. Annettakoon hänelle täysi tukemme. Uudet vaalit tulevat taas aikanaan. Nostetaan profiiliamme silloin, ja valitaan seutukunnalle ainakin kolme kansanedustajaa.

Erkki Kaakinen

Uusimmat

Fingerpori

comic