Mielipiteet

Kaisa Lepolalle

Hyvin verkottuneena päättäjänä hankin tietoja päätöksenteon perustaksi muualtakin. Keskustelen mm. THL:n siis Terveyden ja Hyvinvoinnin laitoksen asiantuntijoiden, ERVA-alueen johdon sekä ministeriön ja STV-valiokunnan jäsenten kanssa. Niin tein päivystyksen kilpailutuksen kohdallakin. Konsultoin kahta julkisen terveydenhuollon johtajaa, jotka seuraavat lääkäripalvelujen markkinatilannetta. Heidän arvionsa mukaan saamme 3–4 tarjousta. Tätä minäkin pidin realistisena.

Tätä arviota tehdessä kenelläkään ei ollut tietoa Pihlajalinnan ja Mehiläisen fuusiosta. Se tuli julkisuuteen tarjouksen julkistamisella 5.11.2019. Tämä syntynyt uusi tilanne yllätti minut ainakin täydellisesti. Tämä on totta ja sitä on hallituksen puheenjohtajan täysin tarpeetonta kyseenalaistaa. Tällainen jälkiviisastelu ei hyödytä ketään!

Yhtymähallitus päätti 28.10.2019 siis ennen tätä fuusiotietoa yksimielisesti hyväksyä perusterveydenhuollon ympärivuorokautisen päivystyksen uudelleen kilpailuttamisen kahdessa eri osassa merkittävän hinnankorotuksen vuoksi. Päätöksenteon aikaan oli jo keskustelussa mahdollinen yöpäivystyksen lakkauttaminen. Tästä syystä kilpailutus oli pakko järjestää yöpäivystyksen hinnan saamiseksi, koska aikaisempi kilpailutus oli tehty ympärivuorokautisesta päivystyksestä.

Ympärivuorokautisen päivystyksen säilymisen myötä meillä on nyt mahdollisuus sairaalan palveluja edelleen kehittää. Seuraavaksi pitää ottaa käsittelyyn henkilöstöltä saatu runsas palaute palvelujemme kehittämiseksi – ei alasajamiseksi. Urjala, Loimaan seutu ja Somero ovat ilman yöpäivystystä. Tarvitaan markkinointia niihin kuntiin meidän päivystyksestä. Ulkokuntalaisen asiakkaan käynnin kulut maksaa ao. kunta.

HYKYssä on loistava henkilökunta, joka haluaa vahvasti olla mukana talon toimintaa kehittämässä uudistaen. Tartutaan yhdessä siihen.

Yhteistyöterveisin

Uusimmat

Fingerpori

comic