Mielipiteet

Kanadacupin nimenmuutos

Ilman Venäjää IIHF:n kisat ovat entistä vajavaisemmat, mutta pohjakosketuksen jälkeen maailmanlajimme voi saavuttaa todelliset maailmanmestaruuskisat.

Euroopan tulee puolustaa itseään NHL-komiteoita vastaan, ja valjastaa uusi 2020 johtonsa kohti NHL & IIHF World Cupia. Kieltäytykäämme lähettämästä koko joukkueitamme ei-puolueettomiin tai ei-parhaat-vs-parhaat -kisoihin millään mantereella. Suomessa ei sallita tällaisia kannanottoja.

Tavalliset kanadalaiset eivät usko turnaukseensa nykynimelläkään. He tietävät kyllä, mikä Eurooppa on, ja miten isännyys jakaantuu rugbyn, jalkapallon, koripallon ja kriketin maailmancupeissa.

Sen tulee vaihdella vuosittain pääosin Atlantin yli, neljän Aasian maan isännöidessä joka yhdeksäs syksy. Aito maajoukkueturnaus markkinoi lajiamme parhaiten kaikkialle; etenkin Yhdysvaltoihin ja jopa Kanadaan.

Mikäli pohjoisamerikkalaiset pelaavat suurimmaksi osaksi kotona kumman vain ollessa pääisäntä, ja Euroopan suuret tekevät samoin, on meillä paljon saavutettavaa.

Pelkät 32 joukkueen pudotuspelit ovat hyvin katsojaystävällinen formaatti. Joka viides vuosi voisimme käyttää kahdeksan maan round-robinia eli jalkapallon liigaa.

Euraasian kevään seurajoukkuehuipennus alkaisi kahden naapurijoukkueparin lohkoilla, joista vain voittajat jatkavat pudotuspeleihin. Tämä takaa intensiteetin, laajan osanoton sekä vain yhden pitkän matkan jokaiselle.

Uusimmat

Fingerpori

comic