Mielipiteet

Kannatamme lähikoulujen säilyttämistä Forssassa

Kuva: Lassi Puhtimäki / FL
Kuva: Lassi Puhtimäki / FL

Me allekirjoittaneet vastustimme monitoimikeskuksen rakentamista Forssan kaupunginvaltuustossa. Syitä vastustamiseen oli monia, mutta tärkeimmät syyt vastustamiseen olivat taloudelliset ja pedagogiset.

Emme halunneet, että forssalaiset velkaantuvat kohtuuttomasti 30 miljoonan investoinnilla, emmekä nähneet järkeväksi romuttaa kaupunkimme koulujärjestelmän vahvuutta eli lähikoulujärjestelmää.

 

Tällä hetkellä johtavat virkamiehemme kaupunginjohtaja Jari Kesäniemi ja sivistysjohtaja Jarmo Pynnönen kertovat meille kaikille, kuinka pedagogisesti järkevää on lakkauttaa v. 2022 ensisijaisesti Talsoilan ja toissijaisesti Vieremän koulu ja siirtää näiden koulujen oppilaat monitoimikeskukseen.

Tämä koulujen lakkauttamissuunnitelmahan oli nähtävissä jo silloin, kun monitoimikeskuspäätös tehtiin. Alun alkaenhan monitoimikeskuksen esittely- ja suunnitelmateksteihin oli kirjattu, että kymmenkunta opettajan virkaa lakkautetaan ja useampi koulunkäynninohjaajan toimi vähennetään.

Nämä suunnitelmathan tarkoittivat sitä, että ainakin yksi lähikoulu lakkautetaan, jos monitoimikeskus rakennetaan, koska lakkauttamisesta säästyvät eurot tullaan tarvitsemaan monitoimikeskuksen rakentamisesta syntyneisiin lainanhoitokuluihin ja rakennuksen ylläpitoon.

 

On täysin selvää, etteivät kaupungin suurimman alakoulumme Talsoilan koulun oppilaat mahdu monitoimikeskukseen.

Suosittelemme myös kaikille niille, jotka ovat Talsoilan koulun lakkauttamisen kannalla, että he tutustuisivat monitoimikeskuksen pohjapiirustuksiin. Luokkatilojen/oppimistilojen neliöt ovat puolittuneet nykyisistä. Nykyisten koulujemme luokkatilat ovat 55 m2-85 m2 ja monitoimikeskuksen luokkatilat ovat 39 -42 m2.

Joidenkin ”pedagogisissa” suunnitelmissa on ahtaa monitoimikeskuksen tilat niin täyteen, että 40 m2 tilassa opiskelee 25 oppilasta. Kymmenellekin oppilaalle tilat ovat liian pienet.

Emme ymmärrä, mihin pedagogiaan tämä liittyy? Silmäkääntöpedagogiikkaako?

Me emme suostu Talsoilan emmekä Vieremän koulun lakkauttamisiin. Olemme lähikoulujen kannattajia, koska haluamme forssalaisille oppilaillemme turvallisen oppimisympäristön.

 

Kaupunginvaltuutetut:

Uusimmat

Fingerpori

comic