Mielipiteet

Kannatin "nyrkkiä" – Se olisi pitänyt ottaa käyttöön heti koronan tultua Suomeen vuosi sitten

Presidentti Sauli Niinistö esitti koronanyrkin perustamista jo vuosi sitten. Kuva: Riikka Hietajärvi
Presidentti Sauli Niinistö esitti koronanyrkin perustamista jo vuosi sitten. Kuva: Riikka Hietajärvi

Seppo Vuorio kaipasi (FL 10.3.) vastauksia kaikilta niiltä, jotka ovat ”nyrkin” kannalla. Jos kaikki nyrkin kannattajat vaivautuisivat vastaamaan, lähiviikkojen mielipidesivuille ei muita kirjoituksia varmaan mahtuisikaan. Nyrkki olisi pitänyt ottaa käyttöön heti koronan tultua Suomeen vuosi sitten.

Näin 40-vuotisen monipuolisen työelämäkokemukseni perusteella asian koen. Kun joku uusi, vaativa tilanne vaatii asiaan perehtymistä oikean toimivan strategian luomiseksi, tulee perustaa työryhmä, joka perehtyy ja syventyy vain ko. ongelman ratkaisuun. Sehän tiedetään, että jos pohdinta jätetään kaikille, sitä ei hoideta parhaalla mahdollisella tavalla. Ilman koronaakin hallituksillamme on aina ollut kädet täynnä töitä koko itsenäisyytemme ajan, niin myös nyt.

Nyrkki olisi ollut hyvä hallituksen ja terveydenhoitoviranomaisten koostama ja nimittämä asiantuntijatyöryhmä, neuvoa antava elin, joka tekee esityksen vaihtoehtomalleineen hallituksen ja eduskunnan päätöksiä varten. Nyrkki ei siis ole toimeenpanoelin eikä lisäratas hallintoomme.

Kokonaisuutena ottaen Suomi on selvinnyt toistaiseksi melko hyvin koronatilanteesta, mutta paremminkin olisi mennyt, jos Nyrkki olisi otettu heti käyttöön. Näitä asioita Sanni Grahn-Laasonen valotti 7.3. kolumnissaan.

En kommentoi Vuorion kirjoituksen jälkipuoliskoa, jossa hän päästää mielikuvituksensa valloilleen huipentuen siihen, että vertaa Suomen ”Nyrkkiä” Venäjään, Valko-Venäjään, Unkariin ja Turkkiin.

Asiasanat

Uusimmat

Fingerpori

comic