Mielipiteet

Kannustus ja koripallo – Täydellisesti omistautuneet fanit ovat puoli voittoa

Arkistokuva ottelusta FoKoPo – Kauhajoen Karhu. Kuva: Tapio Tuomela
Arkistokuva ottelusta FoKoPo – Kauhajoen Karhu. Kuva: Tapio Tuomela

Muutama vuosi sitten päättivät Kauhajoella perustaa koripallojoukkueen, minkä tavoite oli ylin sarja. Sinne nousuun tarvittiin ensinnäkin se, että päästään sille tasolle, että voidaan hakea oppia Forssasta, sillä täällä niitä mestaruuksia on pilvin pimein eri sarjoissa.

No tulihan niitä tilaisuuksia Fokopoa vastaan. Pelit päättyivät oppitunteihin ja tappioihin , kuten oli kisällien tiedossa jo tänne lähtiessä. Tärkeintä silloin oli opin ja tiedon hankinta.

Olipa jo silloin forssalaisillakin jotain opittavaa, kun tuli kolmisenkymmentä Karhun fania yhteen peliin kannustamaan. Forssan Lehti kirjoitti, miten voi noin pieni joukko pitää niin suurta ääntä, ettei Fokopon lukumääräisesti moninkertaisen kannattaja joukon ääntä kuultu koko pelin aikana.

Asiaan, nyt Karhu on voittanut 20 kotipeliä putkeen, sillä Karhuluolaan on todella hankala tulla voittoa hakemaan fanaattisen kannustusjoukon takia.

Siellä tiedetään, että mikäli lapsia otetaan mukaan, ensin haetaan Konehallista petorit korville ja jätetään herkimmät kotiin. Pelissä kannustus on kuin ukkosen jyminää. Yläkatsomossa harteikas herra iskee leipälapion kokoisella vasurilla tahtia penkkirivistön etulevyyn niin, että voisi luulla maanjäristyksen tulleen pitäjään, koska koko rakennelma tärisee!

Heti, kun kolmonen lähtee lentoon, alkaa mieletön huuto, ei ole väliä, onnistuuko heitto, koska joku kuitenkin nappaa levyrin ja tekee kaksi pinnaa. Tämä rohkaisee pelaajia yrittämään, kun yleisö kannustaa täysillä. Eli täydellisesti omistautuneet fanit on puoli voittoa.

Uusimmat

Fingerpori

comic