Mielipiteet

Kansalaisen ja nettoveronmaksajan oikeustajua koetellaan siirtolaissopimuksella

Turvapaikanhakijoita vuonna 2015. Kuva: Jukka Leinonen
Turvapaikanhakijoita vuonna 2015. Kuva: Jukka Leinonen

Janakkalalaiset (FL pääkirjoitus 28.2.) voinevat pian huokaista helpotuksesta, sillä EU on valmistellut seuraavan alkuperäistä sopimusta rikkovan paketin, siirtolaissopimuksen, joka tuodaan nähtäville elvytyspaketin hyväksymisen jälkeen. Schengen-sopimuksen tarkoitus oli estää laiton maahantulo ulkorajoilta ja avata sisärajat liikenteelle ilman rajatarkastuksia. Sisärajat avattiinkin, mutta 2015 myös ulkorajat.

Pandemian keskelläkin meille pääsee edelleen asyl-taikasanalla. Ruotsalaisen siirtolaiskomissaarin laatimalla ”pakotetun solidaarisuuden” siirtolaissopimuksella jaetaan ulkorajojen vuodot eri maihin. Eurooppa-laivan vuotokohtia ei siis paikata, vaan tulijat jaetaan osastoille Brysselin niille laskeman kantokyvyn mukaan. Tähänastisen tarkastelun perusteella Suomeen ei 2015 marssinut uusi Akava-osasto, kuten yksi mepeistämme silloin arvioi, vaan sosiaalituettavien, vaikeimmin työllistettävien ryhmä.

”Jos moni kantasuomalainenkaan ei tienaa nettona 2200 euroa kuussa”, ei se mielestäni ole syy ottaa maahanmuuttajia sukulaisineen sosiaalituettujen vähäväkistemme joukkoon. Pienet palkat ja niihin nähden hyvät sosiaalietuutemme ovat tiedossa kautta islamilaisen maailman. Maahantulijoistamme onkin lähes puolet muslimeja, Ruotsin jälkeen Pohjoismaista eniten. Tanskan maahanmuutto- ja integraatioministerin mukaan muslimimaahanmuuttaja maksaa valtiolle kolme kertaa niin paljon kuin ei-muslimi (denkorteavis.dk 14.12.2020).

Mikäli uusi siirtolaissopimus noudattelee vähänkään EU-parlamentin 26.3.2019 hyväksymää Lauselmaa afrikkalaisten perusoikeuksista Euroopassa tai Suomen hyväksymää CGM-siirtolaissopimusta, jokaiselle tulijalle taataan vähintään kantasuomalaisten edut ja oikeudet. Maaliskuun Lauselma mm. ”ottaa huomioon, että afrikkalaistaustaiset lapset saavat koulussa valkoihoisia luokkatovereitaan alempia arvosanoja”. Syyksi arvellaan koulutusjärjestelmän rotusyrjintää (Lauselman K-kohta). Muuttoliike Turkista Janakkalaan saa siis pian uutta puhtia. Kansalaisen ja nettoveronmaksajan oikeustajua koetellaan.

Uusimmat

Fingerpori

comic