Mielipiteet

Karanteenissa vuoden loppuun

Panivat Uusimaan joksikin aikaa kiinni, vaikka siellä ei ole kuin 15% yli 70-vuotiaita. Kanta-Hämeessä on n. 20% yli 70-vuotiasta. Forssassa n. 25 %.

Hesalaisilla ei kuitenkaan ole asiaa vieläkään mökkitielle. Onneksi meillä forssalaisilla on oma siirtolapuutarha. Voimme mennä omalle datsalle pelkäämättä viruksia

Uusi tieto koronaexpertiltä on, että yli 70-vuotiaat olkoot karanteenissa vuoden loppuun saakka. Siis lähes vuosi. Onhan näitä vuosia ollut elettynä, mutta…

Me olemme nähneet kaiken maailman rospuutot. Espanjantaudit, Isorokot, adidakset ja jopa suu-ja sorkkataudit. Me emme sorru yhteen koronaan. Meitä ei voi kyykyttää.

Tänne maailman takametsään ei tauti ole kai vielä levinnyt, mutta tulee varmasti.

Karanteeni on lyhyt askel ihmiselämässä, mutta nuorisolle suuri askel varttuneiden hoivaamisessa.

Vuoden loppuun on aikaa kuukausitolkulla. Moni yksineläjä saattaa luovuttaa ja sanoa: ”Eiköhän tämä ollut tässä.”

Ei kuitenkaan kannata. Joku aika sitten sanottiin, että meille on baana vapaa n. parin kuukauden kuluttua. Eipä taida olla enää.

Nyt katsellaan samoja seiniä vuoden loppuun. Katsellaan kolmatta kertaa samoja ohjelmia televisiosta. On palattu 50-luvulle. Televisiosta ei tullut muuta kuin testikuvaa, jota tuijotettiin silmät ymmyrkäisinä kunnes tuli Bonanza, Lännen Tie tai Tupla tai kuitti . Näillä pärjättiin hyvin. Nyt ollaan kyllästetty koronauutisilla.

Onhan koronastakin sentään hyvää huonon lisäksi. Enää ei voida poiketa torikahville täysistuntoon haukkumaan kaupungin päättäjiä. Enää ei tarvitse mennä kuuntelemaan Leipään sotaviisaitten juttuja.

Ja jos jouluun asti potkitaan hengissä, niin ei tarvitse tuijotella typeriä parvekejoululyhtyjä.

Pysytään siis hengissä vaikka ihan nuorten kiusaksi.

Asiasanat

Uusimmat

Fingerpori

comic