Mielipiteet

Katosta ja muustakin

”Ei ole mitään uutta” sopii Jukka Teinisenkin hämmentäviin mielipiteisiin (FL 30.12.).

Pidän halventavana puheita ”akkavallasta” yhteiskunnassa ja kirkossa. Päteviä henkilöitä sukupuolesta riippumatta tarvitaan. On piristävää ja ennen kaikkea tarpeellista nähdä naisten olevan vastuussa. Myös kirkossa naispuoliset papit ja muut työntekijät tekevät korvaamatonta ja hyvää työtä, näin on Forssan seurakunnassakin.

Kirjoituksessa sotketaan asioita. Kirkon hartaushetken jälkeen kirkon portailla otetaan vastaan uutta vuotta puhein ja Maamme-laulu laulaen. Kaupunki järjestää äänentoiston ja ilotulituksen, seurakunta kuuman mehun ja piparitarjoilun. Olen iloinen yhteistyöstä, joka palvelee seudun ihmisiä.

Rukoushuoneen omistaa Suomen Luterilainen Evankeliumiyhdistys (SLEY), joka ensisijaisesti vastaa rakennuksistaan. Forssan seurakunnalla ei ole tarvetta avustaa katonkorjausta. Omissakin tiloissa on tehtävää. Katonkorjauksen arvio oli n. 60 000 €. Tietääkseni ilotulitus on tuhannen euron luokkaa.

SLEY ei myöskään varmasti katso hyvällä yhteistyötä Luther-säätiön kanssa. Tällä itsenäisellä yhteisöllä on oma piispa, hallinto ja järjestys. Sen papit eivät toimi ev.lut. kirkon pappeina. Omia ehtoollisenviettoja järjestetään, koska ev.lut. kirkko on sen mielestä väärässä monissa asioissa, mm. naisten pappeudessa. Tällaisia ajatuksia emme halua edistää seurakuntana.

Teinisenkin tavoite on ollut ehtoollisenvieton järjestäminen rukoushuoneessa. Siihen tähtäsi aikanaan alttarin ja kirkkokalusteitten siirto rukoushuoneeseen, johon ne alun perin eivät ole kuuluneet. Kun kirkko on runsaan puolen kilometrin päässä, se kelpasi rukoushuoneen perustajille. On harmillista, että Teininen nyt käyttää valtaansa mustatakseen Forssan seurakuntaa. Sen sai jo aikanaan kokea kirkkoherra Risto Heikkilä ja meno jatkuu. Pidän myös epäasiallisena arvostelukirjeitten lähettämistä kirkkoneuvoston jäsenille.

Seurakunta avustaa kyllä rukoushuonetta vuotuisella 1000 € avustuksella. Lisäksi seurakunta tukee SLEY:n lähetystyötä. V. 2018 seurakunnan vapaaehtoinen kannatus sille oli n. 15 000 € ja talousarvioavustus myös 15 000 €. Orpokotityö Keniassa on merkityksellistä.

Toivon, että uusi vuosi valkenee seesteisissä merkeissä! Siis hyvää uutta vuotta!

Uusimmat

Fingerpori

comic