Mielipiteet

Katuja ja näkymiä

Kirjoittajan mukaan Puistolinnan risteykseen ei tarvita kiertoliittymää, mutta Kauppakadun kiertoliittymä on hänen mielestään ymmärrettävä ratkaisu. Kuva: Lassi Puhtimäki
Kirjoittajan mukaan Puistolinnan risteykseen ei tarvita kiertoliittymää, mutta Kauppakadun kiertoliittymä on hänen mielestään ymmärrettävä ratkaisu. Kuva: Lassi Puhtimäki

Väkisinkin on kiinnittänyt huomiota forssalaiseen kadunpitoon. Aikanaan esimerkiksi Eteläinen Puistokatu saatiin mainioon kuntoon, mutta ”hiljaisen asfaltin” kokeilu kattoi vain osan katua. Olisiko ollut liian kallista tehdä katu kerralla kokonaan kuntoon? Ja asettaa kadulle samalla myös painorajoitus, ettei painu heti urille rekkayhdistelmien alla.

Siurilankatu puolestaan korjattiin taannoin myös koko pituudeltaan reunakivien osalta, mutta vaikka äitienpäiväkin jo meni – ja näköjään ruohonleikkurikin – on lehmusrivistön alla keskisuuren juhannuskokon verran oksia aina vain siivoamatta pois. Kuten syksyllä puiden lehdet. Miksi tehdään asiat vain osittain, jos kerran aloitetaan? Tässä vaiheessa onnittelut Kaskenkadun asukkaille esimerkillisestä sitkeydestä. Asfalttipintaa odotellessa!

Hämeentiellä taas liikerakennusten puoli Yhteislyseolta Tammelansuoran suuntaan on kadun reunakivetyksen osalta kuin rispaantunut käytävämatto, eikä kuoppaisesta ja tilkkutäkkipaikatusta tienpinnasta jaksa edes muistuttaa. Silti (sinänsä tärkeät) suojatiemerkinnät maalattiin juuri kadun päälle. En ymmärrä.

Täytyy tässä myös vain ihmetellä Kartanonkadun sekä Koskisillan tarkoituksellista tärvelemistä. Entinen pirteä liikekatu on nyt sitä kirjaimellisesti. Eikä missään muualla keskustojen katuja kavenneta! Kauppakadun kiertoliittymän ymmärrän, mutta sellaisen paikka ei ole missään tapauksessa enää Puistolinnan edessä.

Liikennevalot toimivat, kun ne säädetään järkevästi. Kuka muuten muistaa Forssan ainoan ja ensimmäisen liikenneympyrän linja-autoaseman edustalla? Aivan. Se purettiin. Miksi? Niinpä.

Toivottavasti Kirjapainon korttelien talot lopulta löytävät korjaajansa ja että alueelle saadaan lisää maiseman arkkitehtuuriin sopivia puutaloja, ihan kuten Kauppakadun lähimaisemiin on jo hiljalleen hiukan saatukin.

Noista kehkeytyisi upea kokonaisuus, jota voisi syystäkin, näinä uuden normaalin etätyöaikoina, markkinoida Forssan ulkopuolellekin. Ja nuo erinomaiset forssalaiset palvelut lähellä toimivat varmasti houkuttimena. Kun vielä joku kykenevä rakentaisi Uudenkylän kioskin siihen omalle paikalleen uudelleen. Se vasta nääs olisikin holjaa!

Uusimmat

Fingerpori

comic