Mielipiteet

Kauas eurot karkaavat

Murheellista luettavaa perjantain lehdessä (FL 30.11.18) Forssalle liikuntapaikoista miljoonien alijäämä. Jos tuota uutista paremmin analysoi, niin tulee väkisinkin siihen tulokseen, että osa noista tappioeuroista kulkeutuu muiden taskuissa muille maille, kauas Forssasta.

Puuttumatta siihen enempää voidaan todetta, että eivät liikuntaan käytetyt varat hukkaan mene, koska niillä tuetaan nuorten ja ikäihmisten hyvinvointia. Paikkakunnalla on runsaasti edellä mainittua väkeä, jotka varojen puuttuessa jäisivät hyvin vähälle uimahallin ja liikunnan sekä kulttuurinkin suomista hyödyistä. Tietääkseni ainakin uimahallin suuri käyttäjäryhmä ovat ikäihmiset, jotka käyttävät sitä oman terveyden ja hyvinvoinnin ylläpitämiseen.

Urheilutalo Feeniksiä on lisääntyvässä määrin alettu käyttää myös kulttuurin näyttämönä. Kolmen miehen allekirjoittamalla mielipidekirjoituksella esitimme parempia istuimia ja vaatesäilytystä yleisön käyttöön. Vaikka päättäjät sen huomioisivat ja suhtautuisivat siihen myötämielisesti, niin on ymmärrettävää, että korjaus ei tapahdu hetkessä, sillä tehtävä on varmasti vaikea ja siihenkin tarvitaan rahaa.

Paikalliset taiteilijat ovat vetäneet esiintymisillään ja kohtuullisilla lippujen hinnoilla Feeniksin salin täyteen yleisöä. Muualta tullut huipputaiteilija ei pystynyt samaan 38 euron lippuhinnoillaan. Pienimuotoisista konserteista ollaan valmiita maksamaan lähes parikymppiä ja tasarahakin, jolloin saadaan kirkko, taikka työväentalon musiikkisali täyteen kuulijoita. Nautitaan siis pienimuotoisemmista konserteista, joista tappiot eivät tule kaupungin pussiin. Hyvää joulunodotusta ja nautintoja joulumusiikista.

Erkki Kaakinen

Uusimmat

Fingerpori

comic

Näkoislehti