Mielipiteet

Kaukalossa joustetaan

Forssan jäähallin joustokaukalohanke puhuttaa. Kuva: Lassi Puhtimäki
Forssan jäähallin joustokaukalohanke puhuttaa. Kuva: Lassi Puhtimäki

Ensiksi onnittelut Forssan Pallosuralle onnistuneesta Pelasta Palloseura -tukikampanjan onnistumisesta yli odotusten, loistava osoitus faneilta seuralleen.

Kiitokset myös seuran hallitukselle, kun olette huomioineet mielipiteeni ja katsoneet sen vastauksen arvoiseksi. Jääkiekko on hankkinut asemansa niin Suomessa kuin Forssassakin pitkällä ja määrätietoisella työllä ja on arvostuksensa ansainnut. Olen kanssanne samaa mieltä, että on hyvä, että on erilaisia mielipiteitä.

Piikki auki -kirjoituksen pääasia oli se, kuten kirjoitinkin, että tällaisissa investoinneissa, mikä joustokaukalo on, pitäisi olla suunnitelmallisuutta. Nyt tämä Mestis tuli kaikille osapuolille vähän kuin puun takaa. Vielä 25.3. YLEn haastattelussa puheenjohtaja Vuorela sanoi ” 30 000 euron potti edesauttaisi siinä, että seura pääsisi suunnittelemaan uutta tulevaa Suomi-sarjakautta.” kommentoidessaan tukikampanjaa.

Suunnitelmallisuudella tässä tapauksessa tarkoitan sitä kun kaupungin omissa suunnitelmissa on jäähallin peruskorjaus ajoitettu 2–5 vuoden päähän, niin eikö Palloseura olisi voinut laatia oman tervehdyttämisohjelmansa siten, että tavoite Mestikseen olisi asetettu vaikkapa peruskorjauksen valmistumisen kanssa samaan ajankohtaan. Toinen vaihtoehto olisi ollut viime kesänä keskustella kaupungin kanssa, että seuran tavoitteena on Mestis ja se edellyttää joustokaukaloa ja onko sitä mahdollista saada vuoden 2020 talousarvioon ja -suunnitelmaan. Tämä on turhaa jälkiviisastelua, mutta nyt tilanne ajautui sellaiseksi, että kaupungin investointisuunnitelma on alisteinen yhden seuran sarjapaikalle.

En halua syyllistää Palloseuraa tässä asiassa, vaan kysymys on kaupungin päätöksenteosta ja sen uskottavuudesta. Nyt tilanne muille seuroille ja yhdistyksille näyttää siltä, että voidaan tehdä kaupungin toimenpiteitä vaativia päätöksiä ja tämän jälkeen vaatia kaupunki toteuttamaan ko. toimenpiteet.

Esimerkiksi tästä voisin ottaa, kun kaupunkilainen asian tiimoilta soitti minulle ja ihmetteli, että miksi nyt on varaa uuteen kaukaloon ja kaupungin leirikeskus Ruostejärvi on jo vuosia ollut vailla korjausta varojen puutteen vuoksi. Keskustelussa totesimme, että hänen pitää varmaan sopia sinne leirejä ja muuta toimintaa ja tämän jälkeen vaatia kaupunkia rakentamaan tarvittavat tilat. Näin se ei tietenkään voi toimia, mutta kyllä kaupungin tekemä päätös tällaisen viestin antaa.

En ensisijaisesti odottanut vastausta Forssan Palloseuralta, jota arvostan suuresti, vaan haluaisin kuulla päätöksentekijöiden perustelut. Nyt niitä emme tiedä, koska kaupunginhallituksen kokoukset eivät ole julkisia, ainoastaan päätökset.

Urheilullisin terveisin

Uusimmat

Fingerpori

comic

Näkoislehti