Mielipiteet

Kaukolämmön hinnankehitys – Olen havainnut hinnan lakipisteen saavuttamisen kiinteistössäni konkreettisesti

Kaukolämpöä Forssassa toimittaa Nevelin voimalaitos Kiimassuolla. Kuva: Lassi Puhtimäki
Kaukolämpöä Forssassa toimittaa Nevelin voimalaitos Kiimassuolla. Kuva: Lassi Puhtimäki

Arvoisa Nevelin markkinointi- ja viestintäjohtaja Hanna Viita (FL 5.12.). Ymmärrän täysin, että ajoititte kaukolämmön hinnankehittymisestä kertovan vuosijakson aikavälille 2015–2020, koska sinä aikana hinta on noussut vain 4,5%. Sitä edeltävänä viitenä vuotena hinta nousi 68,5%. Se kannattaakin ”unohtaa” tiedottamisessa, samoin kuin se, että muistaaksesi vuonna 2017 siirryttiin kausihinnoitteluun. Eli kun lämmitystä tarvitaan, esim. talvikuukausina, niin energian hinta on korkeampi. Kesällä kun lämmitystä ei tarvita, niin hinta on edullisempi. Mainoksenne sanoo sen kannustavan asiakasta säästöihin. Kesäaikana sitten perusmaksu onkin suurempi kuin kulutusosuus.

Samalla siirryttiin ns. perusmaksussa muistaakseni virtausvesivirran tms. mittaamiseen. Kiva juttu, kiinteistöni pysyi edelleen pienimmässä luokassa, tosin pienimmän luokan perusmaksu nousi samassa uudistuksessa yli 10%. Muistanko oikein?

Asiakkaiden siirtyminen eri lämmitysmuotoihin varmaan kiihtyi ja hinnan ”lakipiste” saavutettiin.

Olen tämän havainnut kiinteistössäni ihan konkreettisesti: vuodevaihteessa 2014–2015 vaihdettiin lämmönvaihdin sekä lämpöverkostoon uudet termostaatit. Ei vaan rahallista säästöä ole saanut aikaiseksi, aikaisemminhan kaukolämpöön meni n. 5000 e/vuosi, nyt menee lauhoista talvista huolimatta n. 8000 e vuodessa.

Uusimmat

Fingerpori

comic