Mielipiteet

Kaunis aamu – ikävät lehtiuutiset

Varhain maanantaina heräsin kauniiseen aamuun. Ikkunasta näin, ei tuule ja aurinko paistaa pilvettömältä taivaalta.

Kasvojen huuhtelun jälkeen lähdin postilaatikolle hakemaan aamun lehteä. Kävelin vadelmapensaan ohi, josta käden ojentamalla poimin kesän ensimmäiset kolme kypsää vadelmaa suuhuni. Känkäseltä lahjaksi saadussa tomaattiamppelissa oli punoittavia tomaatteja, mutta ei vielä syötävässä kunnossa. Kahvittelun jälkeen keskityin Forssan Lehteen. Uutisaukeamalla näin uutiset, – Kolmelle vakavia vammoja ulosajossa Salossa, kuljettajan epäillään ajaneen humalassa ja Rattijuoppo jäi kiinni Jokioisilla. Tämän tapaiset otsikot lehdessä pilaavat usein aamuni, niin tälläkin kerralla. En ole yksin. Kyllä monen muunkin päivä on pilalla otsikot luettuaan.

Mikä ihme siinä on, kun ihmisten täytyy juoda viinaa, tai syödä mömmöjä ja sitten ottaa kyytiin kavereita, joista monet ovat nuoria, parinkympin molemmin puolin. Ja ei kun maantielle, käymään siellä ja tuolla, useimmiten ei lainkaan tärkeällä asialla. Matkalla ehkä nautitaan pientä juotavaa, josta paitsi ei jää kuljettajakaan. Joidenkin mielestä matkanteko on liian verkkaista, johon kuljettaja reagoi painamalla lisää kaasua. Kiire päättyy siltarumpuun, puuhun, taikka isoon kiveen. Pelastajat vapauttavat romun seasta verisiä ihmisiä, joista joku viedään sairaalaan ja kuolleet kylmiöön ja tunnistettaviksi. Aina kolareista jää ihmisiä jotka elävät loppuelämänsä invalideinä ja sairaina.

Useimmiten tärkein totuus on, että miksi ei kieltäydytä kännisen kuljettajan kyytiin menemästä? Tietenkin voi olla, että ei tiedetä kuljettajan olevan humaltunut, taikka se tapahtuu vasta matkan aikana.

Uusimmat

Fingerpori

comic

Näkoislehti